Διεθνής καταυκραυγή για την Lopez

Διεθνής καταυκραυγή για την Lopez

Το Σάββατο το βράδυ, η Jennifer Lopez είπε “Χρόνια Πολλά Πρόεδρε” στον Πρόεδρο του Τουρκμενιστάν, Γκουρμπανγκούλ Μπερντουμουκχανεντόφ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ανάγκασε τη διασημη τραγουδίστρια να βγάλει ανακοίνωση.

Το Τουρκμενιστάν είναι μια χώρα της Κεντρικής Ασίας, η οποία έχει ένα πολύ αυταρχικό και καταπιεστικό καθεστώς και παραβιάζει συνεχώς ανθρώπινα δικαιώματα.

Άλλωστε και το Παρατήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έχει αναφερθεί πολλές φορές στο θέμα αυτό.

Οι εκπρόσωποι της Jennifer Lopez, με ανακοίνωσή τους, δήλωσαν ότι δεν επρόκειτο για μια εκδήλωση με πολιτικό χαρακτήρα και ότι αν η τραγουδίστρια γνώριζε ότι συμβαίνει κάτι, δεν θα δεχόταν να εμφανιστεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“H Jennifer Lopez και μερικοί άλλοι καλλιτέχνες κλήθηκαν να εμφανιστούν σε μια ιδιωτική εταιρική εκδήλωση για την China National Petroleum Corporation, που έγινε για τα στελέχη της κυβέρνησης του Τουρκμενιστάν.

Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν μια κυβερνητική ή πολιτική εκδήλωση. Οι εκπρόσωποί της είχαν ελέγξει τις λεπτομέρειες και δεν υπήρχε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε είδους. Σε άλλη περίπτωση η Jennifer δεν θα είχε αποδεχθεί την πρόσκληση.

Η China National Petroleum Corporation υπέβαλε την αίτηση για “χαιρετισμό γενεθλίων” , ένα λεπτό πριν η Jennifer βγει στη σκηνή. Αυτό δεν προβλεπόταν στο συμβόλαιό της. Το έκανε από ευγένεια”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ