Χρήστος Λούλης: Νέα δήλωση για το σποτ – “Έπρεπε να πάρουν άλλον ηθοποιό, εγώ δεν ταίριαζα”

Ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Λούλης αναφέρθηκε στο τηλεοπτικό σποτ της Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα την αποφυγή συνωστισμού στις πλατείες εν μέσω κορονοϊού στο οποίο πρωταγωνίστησε και στην απόσυρση του μετά τις αντιδράσεις και την κριτική περί σεξισμού.

“Εμένα με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν τη βοήθεια μου για ένα σποτάκι. Το θεώρησα καθήκον, εννοείται αφιλοκερδώς. Δεν παίρνεις λεφτά για αυτό το πράγμα. Διάβασα στο σενάριο και δεν είδα κανέναν σεξισμό… Όταν διάβασα το σενάριο δεν πρότεινα κάτι άλλο, δεν έπαθα και την πλάκα μου αλλά λέω δεν θα κάνουμε τώρα Σαίξπηρ. Θεώρησα ότι το μήνυμα έβγαινε”, είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Λούλης μιλώντας στην εκπομπή Το Πρωινό.

“Φαίνεται πως πια δεν μπορούμε να δείχνουμε μία γυναίκα να κάνει λάθος. Είναι σεξισμός. Δεν μπορούμε να δείχνουμε έναν άνδρα να προσπαθεί να διορθώσει μία γυναίκα που κάνει ένα λάθος, είναι σεξισμός. Το θέμα είναι ότι οποιοδήποτε σποτ και να τους βάλεις υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα ενοχληθούν και που θα πουν ότι είναι σεξιστικό, ρατσιστικό… Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να παίξω κάποιον ‘μάτσο’ η αλήθεια είναι. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση να προσβληθεί κανένας”, σημείωσε ο γνωστός ηθοποιός και πρόσθεσε:

“Έπρεπε να πάρουν κάποιον άλλον ηθοποιό να το κάνει αυτό. Δεν ταίριαζα εγώ… Ενδεχομένως κάποιος μικρότερος, κάποιος με άλλη ενέργεια. Νομίζω πως αυτό ήταν το λάθος”.

Νωρίτερα, ο Χρήστος Λούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη, είχε αναφέρει ότι δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι το σποτ αποσύρθηκε. “Καθόλου δεν με πείραξε η απόσυρση του σποτ… Το θέμα είναι ότι τα σποτάκια αυτά έχουν στόχο να περάσουν ένα μήνυμα. Εφόσον το σποτάκι αυτό δεν περνούσε το μήνυμα καλά έκαναν και το κατέβασαν”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ