Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Πώς ξεπέρασα την κατάθλιψη – ΒΙΝΤΕΟ

Καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής Νega Talk με την Αθηναΐδα Νέγκα, ήταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης το βράδυ της Δευτέρας. Ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης μίλησε για τα προσωπικά του αλλά και την δύσκολη περίοδο που πέρασε και τη μάχη του με την κατάθλιψη.

«Εγώ έχω ένα καλό και κακό. Είμαι πολύ ανεξάρτητος, ιδιαίτερα αυτόνομος, αυτάρκης άνθρωπος. Αυτό είναι πολύ καλό στην καθημερινότητα όμως κάποιες στιγμές σε δυσκολεύει. Είμαι σε σημείο σπαστικό αυτόνομος και μπορώ να υπάρξω και μόνος μου, όπου κι αν με βάλεις θα προσαρμοστώ. Το μόνο που θέλω είναι τα χαρτιά και το στυλό μου», δήλωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης τονίζοντας ότι« μάλλον δεν έχω γνωρίσει το σωστό πρόσωπο με το οποίο δεν θα νιώσω την… ασφυξία, να κοιτάξω από πού μπορώ να φύγω. Όσο αφορά τις σχέσεις, πάντα προτεραιότητά μου ήταν η δουλειά. Ήμουν ερωτευμένος με αυτό που έγραφα και έφτιαχνα. Είναι και θέμα τύχης τι θα έρθει στη ζωή σου και τι θα αφήσεις να μπει σε αυτή».

Μάλιστα, είπε ότι περνάει από το μυαλό του η δημιουργία οικογένειας. «Φυσικά περνάει το μυαλό μου να αποκτήσω παιδί, είναι μία ανάγκη αλλά θα απαντήσω μόνο θεωρητικά. Τα πηγαίνω πολύ καλά με τα παιδιά. Δε ξέρω αν θα ήμουν καλός μπαμπάς, αλλά νομίζω πως κάποια στιγμή θα το ζήσω και αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν κάνω ψυχανάλυση, κάνω ψυχοθεραπεία, προέκυψε από ανάγκη. Δεν ήμουν καλά. Ήταν μια πολύ δύσκολη προσωπική κι επαγγελματική εποχή, ήταν όταν τελείωναν οι “4” και τότε έκλεινε για μένα ένας πολύ μεγάλος και σημαντικός κύκλος, το Mega. Και έκλεινε για μένα το κομμάτι σίριαλ. Ήξερα ότι δεν μπορούσα πια να γράφω με συνέπεια κάθε εβδομάδα μόνος μου και να σκηνοθετώ και να πρωταγωνιστώ και να είμαι στο μοντάζ και στη μουσική και να είμαι παντού. Είχα φτάσει σε ένα σημείο που είχα εξουθενώσει και την ψυχή μου και το σώμα μου και τα πάντα μου. Μου είχε τελειώσει η έμπνευση. Είχαν περάσει έξι μήνες και είχα γράψει έξι επεισόδια. Μου έλεγε ο Πέτρος Μπούτος “τι θα γίνει; Που θα πάει αυτή η κατάσταση;” και είχε δίκιο ο άνθρωπος, δεν μπορούσα να γράψω. Είχα φτάσει σε μία ηλικία που δεν μπορούσα να γράψω άλλο για την τηλεόραση. Ήμουν ερωτευμένος με αυτό που έκανα. Αυτή η εποχή ήταν πολύ δύσκολη για μένα, σε συνδυασμό και με έναν χωρισμό που περνούσα τότε και όλο αυτό με οδήγησε στο να αποσυνδεθώ από τον εαυτό μου και δεν ήμουν καλά, είχα πάθει κατάθλιψη. Και το ξεπέρασα μέσω της ψυχοθεραπείας», εξομολογήθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ