Χριστίνα Κοντοβά: Τι είπε για την 15νθήμερη συμβίωση με τον Τζώνη Καλημέρη λόγω κορονοϊού

Την πρωτόγνωρη εμπειρία της με τον κορονοϊό περιέγραψε στη Realnews η Χριστίνα Κοντοβά.

Η γνωστή σχεδιάστρια, η οποία βρέθηκε να είναι θετική στο νόσο μαζί με τον αγαπημένο της Τζώνη Καλημέρη είπε στη Νίκη Κώτσου: «Επιτέλους είμαστε καλά. Το περάσαμε αρκετά ήπια. Το καταλάβαμε γιατί είχαμε συμπτώματα. Αγκαλιάσαμε κάποιους φίλους ένα βράδυ που βγήκαμε και την άλλη μέρα το πρωί κάποιος από την παρέα μας ειδοποίησε ότι έκανε το τεστ λόγω επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επειδή βγήκε θετικός, καθίσαμε αμέσως στο σπίτι προληπτικά.

Η πορεία της υγείας τους, όπως επιβεβαιώνει η ίδια, δεν έμεινε σταθερή. «Μετά από τρεις – τέσσερις ημέρες, παρουσίασα λίγο πονόλαιμο, αλλά το πιο σοβαρό ήταν ότι με πονούσε όλο μου το σώμα και από εκεί κατάλαβε ο γιατρός και μου είπε “το έχεις σίγουρα και δεν βγαίνεις από το σπίτι”.

Παράλληλα, περιέγραψε και την κατάσταση του αγαπημένου της Τζώνη Καλημέρη. «Ο Τζώνη είχε λίγο βήχα και δέκατα. Μετά ξεκινήσαμε και οι δύο να κάνουμε δέκατα. Σε ήπια μορφή. Για εμένα το πιο δύσκολο ήταν ο πόνος στο σώμα. Ειδικά τις πρώτες ημέρες έπαιρνα παυσίπονα».

Αναφερόμενη στην πορεία της υγείας τους λέει με έκπληξη: «Μετά από τρεις – τέσσερις ημέρες σταμάτησε. Δεν είχαμε κανένα σύμπτωμα για περίπου πέντε ημέρες. Είχαμε μόνο μία μικρή κόπωση, μία εξάντληση αλλά μετά εμφανίστηκαν ξανά τα συμπτώματα, τα δέκατα και οι πόνοι στο σώμα. Συνολικά όλο αυτό κράτησε 15 ημέρες. Είχαμε πολύ έντονα την έλλειψη όσφρησης και γεύσης. Έτρωγα σοκολάτα και πέρα από την υφή της δεν είχα τη γεύση. Απώλεια γεύσης και όσφρησης σχεδόν 100% , τα οποία επανήλθαν σταδιακά μετά από τρεις – τέσσερις ημέρες.

Μείναμε σπίτι. Εγώ είμαι άνθρωπος που το απολαμβάνει το σπίτι του. Το χάρηκα γιατί γενικά δουλεύω σε έντονους ρυθμούς. Βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ με το σπίτι μου και να κάνω τα πράγματα που δεν προλάβαινα να κάνω ποτέ. Να μαγειρέψω, να πειραματιστώ, με νέες συνταγές, να δούμε ταινίες και σειρές ή να μην κάνω τίποτα. Να ξαπλώνω το μεσημέρι, να μιλάω με τις φίλες μου και την οικογένειά μου στο τηλέφωνο, να ζωγραφίζω… Θυμήθηκα παλιά μου χόμπι. Δεν έχω πει “ποπό, κλείστηκα μέσα” και επίσης είμαι άνθρωπος που είναι λίγο στρατιώτης. Πρέπει να μείνω μέσα; Θα το κάνω χωρίς να γκρινιάζω».

«Ο Τζώνη είναι ποιο ενεργητικός από εμένα και του ήταν πιο δύσκολο να προσαρμοστεί. Περνάμε όμως καλά ο ένας με τον άλλον και είμαστε άνθρωποι που μένουμε πολύ οι δυο μας και σε νορμάλ συνθήκες. Έτσι, μας ήταν εύκολο να μείνουμε σε περιορισμό στο σπίτι. Δεν έχω νιώσει να πιέζομαι, γιατί μου είχε λείψει το να καθίσω στο σπίτι. Ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μου ταξίδευα. Δεν είχα καθίσει ποτέ σπίτι τόσο καιρό και τώρα το απολαμβάνω. Εδώ και τρεις μέρες αισθανόμαστε καλά, στη φυσιολογική μας κατάσταση. Φαντάσου ότι ξεκίνησα να κάνω γυμναστική. Η γιατρός λέει ότι μάλλον το έχουμε περάσει αλλά θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε εντελώς καλά. Δεν ξέρεις ποτές, θα πρέπει να προσέχουμε έτσι και αλλιώς», λέει η Χριστίνα Κοντοβά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ