Χριστίνα Χειλά Φαμέλη – Γιώργος Ζώης: Ο έρωτας σε πρώτο πλάνο

Μετά το τέλος της πολύχρονης σχέσης της με τον Θανάση Τότσικα, η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη χαμογελά και πάλι στο πλευρό του διακεκριμένου κινηματογραφικού σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη.

Της ΣΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

Ένας κεραυνοβόλος και απόλυτα καλλιτεχνικός έρωτας γεννήθηκε ανάμεσα στην ηθοποιό Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη και στον καταξιωμένο σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη.

Η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» και ο σκηνοθέτης ταξίδεψαν τον Φεβρουάριο στο Βερολίνο για την Berlinale, το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ, όπου εκείνος συμμετείχε με την ταινία «Arcadia». Η ταινία παρουσιάζει μια δυνατή ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που δεν μπόρεσαν να μιλήσουν και να κοιτάξουν στα μάτια ο ένας τον άλλον. Η Χριστίνα, μάλιστα, είχε ποστάρει τότε το τρέιλερ της ταινίας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δείχνοντας τον θαυμασμό της: «Είμαι τόσο υπερήφανη γι’ αυτόν τον ταλαντούχο τύπο, τον Γιώργο Ζώη. Είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης».

Ο Γ. Ζώης είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός. Ταλαντούχος, καλλιτεχνικά ευφυής, εναλλακτικός και χαμηλών τόνων άνθρωπος. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν διαθέτει ενεργούς λογαριασμούς στα social media, καθώς τον ενδιαφέρει να εκφράζεται μέσω της δουλειάς του. Αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από τη Χρ. Χειλά-Φαμέλη, η οποία, σύμφωνα με πρόσωπο από το περιβάλλον της, είναι ξανά ερωτευμένη, έπειτα από τον χωρισμό της από τον σκηνοθέτη Θανάση Τότσικα.

Η Χρ. Χειλά-Φαμέλη πρωταγωνιστεί στο θεατρικό έργο «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία της συναδέλφου της και συμπρωταγωνίστριάς της στον «Σασμό» Μαρίας Πρωτόπαππα, στο Υπόγειο του «Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν». Η Αργυρώ Βρουλάκη της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς θα συνεχίσει στη μικρή οθόνη μέχρι το τέλος της σεζόν, όταν και θα ολοκληρωθεί οριστικά ο «Σασμός» του Alpha, και έπειτα θα συζητήσει για προτάσεις που της έχουν ήδη γίνει, είτε αυτές είναι τηλεοπτικές είτε θεατρικές.

Ο Γ. Ζώης έχει διακριθεί και βραβευτεί σε ορισμένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ παγκοσμίως, όπως στις Κάννες, στη Βενετία, στο Βερολίνο, στο Ρότερνταμ και στο Τελουράιντ. Στην Ελλάδα το έργο του έχει τιμηθεί με το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για το «Casus belli», καθώς και με επτά βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, το «Interruption», έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2015, αποσπώντας το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ενώ η μικρού μήκους ταινία «Third Kind», η οποία έκανε πρεμιέρα στην Εβδομάδα της Κριτικής στις Κάννες το 2018, κατέκτησε το αμερικανικό κοινό με την πρώτη της προβολή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τελουράιντ.

Ο Γ. Ζώης έχει προταθεί για το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία του «Τίτλοι τέλους». Επιπλέον, διετέλεσε μέλος της επίσημης κριτικής επιτροπής «Λιοντάρι του Μέλλοντος» στο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ