Χριστιάνα: Συγκλονίζουν τα παιδιά της τραγουδίστριας – Το μήνυμα για τη μάχη με το Αλτσχάιμερ

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της Χριστιάνας. Η τραγουδίστρια που μεσουράνησε τις δεκαετίες ’70 και ’80, άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η Χριστιάνα έπασχε και από Αλτσχάιμερ, γεγονός που την κράτησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όταν η τραγουδίστρια διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ, τα δύο παιδιά της ήταν εκείνα που έγιναν “γονείς” και την φρόντιζαν μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ο γιος και η κόρη της Χριστιάνας μίλησαν στο Star για την αγαπημένη τους μητέρα και τη μάχη που έδωσε. Τα λόγια τους συγκλονίζουν.

“Ήταν η μαμά μας, την ξέρουμε πολύ διαφορετικά απ’ ότι την ξέρει όλος ο κόσμος. Είχαμε 10 χρόνια μία ιδιαίτερη σχέση, ανεστραμμένη, όπου την φροντίζαμε και ουσιαστικά είχαμε πάρει εμείς τον ρόλο του γονιού και χθες έκλεισε αυτός ο κύκλος. Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι, βαθιά λυπημένοι, αλλά νιώθουμε και μία ευγνωμοσύνη που μπορέσαμε και την φροντίσαμε και έχουμε μέσα μας μία ηρεμία”, λέει ο γιος της τραγουδίστριας.

Εξήγησε ότι η Χριστιάνα διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ όταν ο ίδιος και αδελφή του ήταν ακόμη μικροί σε ηλικία. “Αυτή η ασθένεια είναι δύσκολη τόσο για τον ασθενή όσο και για τους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν. Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται κατανόηση και να υπάρχει ενσυναίσθηση, να υπάρχει σεβασμός της επιθυμίας του ανθρώπου που αρρώστησε. Το γεγονός ότι αρρώστησε και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του δεν σημαίνει ότι οι επιθυμίες του παύουν να ισχύουν. Είναι μία πολύ δύσκολη ψυχολογική δοκιμασία και συνήθως κρατάει πολλά χρόνια”, αναφέρει ο γιος της Χριστιάνας και στέλνει το δικό του μήνυμα σε περνούν την ίδια δοκιμασία.

Από την πλευρά της, η κόρη της Χριστιάνας είπε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους θεράποντες γιατρούς της μητέρας της “και σε όλους τους πολύ στενούς οικογενειακούς φίλους που στάθηκαν στο πλάι μας, μας στήριξαν και σεβάστηκαν τον πόνο μας και την μητέρα μας. Το πώς θα ήθελε η μητέρα μας να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της και πώς θα ήθελε να την αντιμετωπίζουμε όλοι”.

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ