Χάρης Σώζος: «Ο Στάθης Ψάλτης έκανε θέατρο, δεν πάτησε ψυχή και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Δελφινάριο»

Για τον αείμνηστο συνάδελφό του, Στάθη Ψάλτη και για την τυποποίηση στην οποία μπορεί να οδηγηθεί άθελά του ένας ηθοποιός, μίλησε ο Χάρης Σώζος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά στο Action 24.

Ο Χάρης Σώζος μοιράστηκε μία ιστορία του κατά την διάρκεια της συνέντευξης, όταν έπαιζε στο Βεάκη με το θέατρο Τέχνης, και απέναντι, στο θέατρο Αλάμπρα, έπαιζε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος ένα έργο του Σαίξπηρ. «Πηγαίνω να δω την παράσταση στον εξώστη σε ένα κενό που είχα και βλέπω έναν νεαρό να κάνει ένα τρελό. Έναν εκπληκτικό ηθοποιό. Αυτός ο ηθοποιός ήταν ο Στάθης Ψάλτης όπου είχα μείνει άφωνος».

«Αυτός ξεκίνησε, μετά μπήκε στο Δελφινάριο και τα εύκολα λεφτά. Γιατί ο κάθε παραγωγός σε θέλει για αυτό. Έχεις μια επιτυχία όταν κάνεις τη γριά; “Θέλω να έρθεις να μου κάνεις τη γριά! Σε πληρώνω αδρά να μου κάνεις τη γριά”. Κάποια στιγμή τόλμησε να κάνει το “Ημερολόγιο ενός τρελού” στο θέατρο Πορεία. Δεν πάτησε ψυχή! Το λέω επειδή πήγα και το είδα. Ήταν εξαιρετικός, είχε πάρα πολύ λίγο κόσμο και αναγκάστηκε το καλοκαίρι να ξαναγυρίσει στο Δελφινάριο και να κάνει πάλι τη γριά με το μαντήλι. Είναι μεγάλη λούμπα να πέσεις στην τυποποίηση και να δώσεις στον κόσμο και στον παραγωγό αυτό που θέλουν».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ