CD… βιολογικός κίνδυνος

CD… βιολογικός κίνδυνος

Πιθανός βιολογικός κίνδυνος χαρακτηρίστηκε από τις αυστραλιανές Αρχές το τελευταίο άλμπουμ της δημοφιλούς τραγουδίστριας Katy Perry.

Η συσκευασία της πολυτελούς έκδοσης του άλμπουμ «Prism» αποτελείται από χαρτί που περιέχει σπόρους, τους οποίους οι θαυμαστές καλούνται να φυτέψουν.

Η έκδοση που πωλείται στα καταστήματα της Αυστραλίας περιέχει σπόρους του ενδημικού ανθοφόρου φυτού Brachyscome και δεν συνιστά κίνδυνο για τη βιοποικιλότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της Αυστραλίας η πολυτελής έκδοση του άλμπουμ που θα αποσταλεί στη χώρα από άλλες περιοχές κατόπιν παραγγελίας μέσω Διαδικτύου ενδέχεται να περιέχει σπόρους ξενικών φυτών ή βιολογικούς επιμολυντές.

«Σπόροι ή φυτικό υλικό διεθνούς προέλευσης ενδέχεται να συνιστούν ζιζάνια που δεν υπάρχουν στην Αυστραλία ή να αποτελούν ξενιστές φυτικών παθογόνων οργανισμών που εγείρουν ζητήματα βιολογικής ασφάλειας», δήλωσε στην εφημερίδα Sydney Morning Herald εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Η κυβέρνηση της Αυστραλίας διαθέτει ισχυρό σύστημα για την ανίχνευση και τη διαχείριση υλικών που απειλούν τη βιολογική ασφάλεια. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της αλληλογραφίας, των φορτίων και των αποσκευών», προσέθεσε.

Πάντως η ανησυχία των αυστραλιανών Αρχών δεν επηρέασε τις πωλήσεις του άλμπουμ της δημοφιλούς τραγουδίστριας, αφού ως τα τέλη Οκτώβρη το «Prism» αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση του Μπίλμπορντ.

Πηγή: econews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ