Μπόνο: Θα εξαλείψουμε τη φτώχεια μέχρι το 2030

Μπόνο: Θα εξαλείψουμε τη φτώχεια μέχρι το 2030

Υπεραισιόδοξος φάνηκε στις προβλέψεις του ο πασίγνωστος τραγουδιστής των U2, Μπόνο, καθώς σε δημόσια ομιλία του σε παγκόσμιο συνέδριο της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι η φτώχεια και η ασιτία, σύμφωνα με στατιστικές θα αφανιστεί σε λιγότερο από δύο 10ετίες.

Συγκεκριμένα, ο «φρόντμαν» του διάσημου συγκροτήματος και γνωστός για τις ανθρωπιστικές του ευαισθησίες έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά ευρήματα της one.org, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό του πληθυσμού που ζούσε σε ακραία φτώχεια το 1990 ήταν 43%, 33% το 2000, ενώ το 2010 σημείωσε μείωση στο ποσοστό του 21%. Αυτή η καθοδική τάση δείχνει ότι κανείς στον κόσμο δεν θα ζει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

«Η ευκαιρία είναι πραγματική, το ίδιο όμως είναι και η διακινδύνευση» σχολίασε κατά την διάρκεια της ομιλίας του και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να το κάνουμε, εάν δεν δεχτούμε ότι μπορεί να γίνει. Η αδράνεια θα ευθύνεται εάν τα σκατώσουμε. Είναι η στιγμή της ιστορίας που πρέπει να λυγίσουμε το τόξο».

Ο Μπόνο είχε και κάποια ακόμη ελπιδοφόρα μηνύματα να μοιραστεί. Τα 13 περασμένα χρόνια, 8 εκατομμύρια ασθενών του aids πήραν αντιβιοτικά και οι θάνατοι από ελονοσία μειώθηκαν κατά 75%.

Τέλος, αφού ο τραγουδιστής παρουσίασε και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τους ασθενείς του aids στην Αφρική, κάλεσε τους ακτιβιστές να συσπειρωθούνε και δήλωσε συγκινημένος: «Θα νικήσουμε, επειδή τα δάκρυα που βγαίνουν από τα μάτια μας στην πραγματικότητα έρχονται από την καρδιά μας. Θα νικήσουμε γιατί έχουμε όνειρα και είμαστε έτοιμοι να τα υπερασπιστούμε».

Πηγή: koolnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ