Beatles ή Rolling Stones: Αντιπαράθεση μεταξύ Paul McCartney και Mick Jagger για το ποιo γκρουπ ήταν καλύτερο

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του στο περιοδικό The New Yorker, ο 79χρονος Paul McCartney ανέφερε ότι οι Rolling Stones ήσαν ένα συγκρότημα που έπαιζε διασκευές blues κομματιών.

Και ότι ο κατάλογος με τις αυθεντικές συνθέσεις που έγραψαν οι Beatles είναι κατά πολύ μεγαλύτερος!

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο σπουδαίος καλλιτέχνης μιλάει για τους αντίζηλους των Beatles, τους Rolling Stones, με λίγο καυστικό τρόπο.

Πέρσι που είχε δώσει μια συνέντευξη στον Howard Stern, είχε συμφωνήσει με τον παρουσιαστή, ότι οι Beatles ήταν καλύτερο συγκρότημα, αλλά είχε συμπληρώσει ότι “οι Stones είναι ένα φανταστικό γκρουπ και ότι τους βλέπει live όποτε έχει την ευκαιρία”.

Paul McCartney Mick Jagger

“Έχουν τις ρίζες τους αποκλειστικά στα blues. Όταν γράφουν κάτι πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τα blues. Εμείς είχαμε μερικές παραπάνω επιρροές”, εξήγησε ο McCartney στον Stern.

“Υπάρχουν πολλές διαφορές. Αγαπώ τους Stones, αλλά οι Beatles ήταν καλύτερο γκρουπ!”.

Beatles

Μετά από εκείνες τις δηλώσεις του Paul, ο Mick Jagger είχε πει: “Είναι τόσο αστείο! Είναι γλυκούλης. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός!”

Rolling Stones

Ο Jagger συμπλήρωσε: “Οι Rolling Stones ήταν διαφορετικό συγκρότημα, διότι ήταν γκρουπ για μεγάλες συναυλίες.

Οι Beatles είχαν διαλυθεί πριν ξεκινήσει η μεγάλη μπίζνα των περιοδειών, η οποία άρχισε μετά τα τέλη της δεκαετίας του ’60, οπότε και είχαν διαλυθεί. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο συγκροτημάτων.

Το ένα υπήρξε απίστευτα τυχερό και ακόμα εμφανίζεται σε μεγάλα στάδια και το άλλο δεν υπάρχει”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ