Αντώνης Αντωνίου: «Στο μυαλό των παιδιών σήμερα υπάρχει σύγχυση, μπέρδεμα»

Με αφορμή τόσο την τηλεοπτική «Μουρμούρα» όσο και το έργο «Εξαρτάται» στο θέατρο, ο Αντώνης Αντωνίου έδωσε συνέντευξη στο ένθετο Enjoy.

Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο αγαπημένος ηθοποιός εξέφρασε τη δική του θέση για το κομμάτι της Παιδείας και της βίας που ανθίζει στην ελληνική κοινωνία.

  • Τι γίνεται με την Παιδεία μας;

Μεγάλο κεφάλαιο της Παιδείας και βλέπετε τώρα τι γίνεται και με το νομοσχέδιο που θέλουν να περάσουν για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μιλάμε για δωρεάν Παιδεία. Αλλά ποια δωρεάν Παιδεία, όταν υπάρχουν ιδιωτικά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια; Πόσα παιδιά δεν φεύγουν στο εξωτερικό να σπουδάσουν; Το θέμα της Παιδείας στην Ελλάδα είναι πολυσύνθετο. Πάντως ό,τι και να γίνει, δεν πρέπει να καταργηθεί το δημόσιο και δωρεάν αγαθό της Παιδείας ούτε να απαξιωθεί το επίπεδο της.

  • Η βία περνά από την κοινωνία στο κύτταρο της οικογένειας;

Θα έλεγα πως έχει και αντίστροφη μορφή. Και από την οικογένεια στην κοινωνία. Σήμερα οι γονείς φροντίζουν ποιοτικά τα παιδιά τους με αρχές, ιδανικά, αξίες ή τα παραμελούν με νταντά το διαδίκτυο; Τα παιδιά παίρνουν χιλιάδες πληροφορίες μέσα από το διαδίκτυο αλλά ποιος είναι εκεί για να τις αναλύσει μαζί τους;

Στο μυαλό τους υπάρχει σύγχυση, μπέρδεμα. Αν βάλετε το γεγονός ότι στη χώρα μας υπάρχει και μια γενικότερη ατιμωρησία, τότε θα καταλάβετε γιατί η βία εξαπλώνεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ