Ανδρέας Μικρούτσικος: Δεν μπορώ ακόμα να ακούσω τραγούδι του Θάνου – Τι είπε για το «Μουσικό Κουτί» και γιατί δεν τον κάλεσαν

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική δήλωση προέβη ο Ανδρέας Μικρούτσικος με αφορμή την χθεσινή εκπομπή του «Μουσικού κουτιού», η οποία ήταν αφιερωμένη στον αδελφό του, Θάνο.

Ο παρουσιαστής, κατά την διάρκεια της εκπομπής «Super Κατερίνα»,  παρακολουθώντας απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε η ανιψιά του, Αλεξάνδρα, για τον πατέρα της στο «Μουσικό Κουτί» δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του, αποκάλυψε πως ακόμα δεν μπορεί να ακούσει ολόκληρο τραγούδι του σπουδαίου συνθέτη, καθώς δακρύζει στο άκουσμά τους.

«Θα σας πω απλά ότι ακούσω τραγούδια του στο ραδιόφωνο, επειδή ακούγονται συνέχεια, και αλλάζω σταθμό. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να ακούσω ένα τραγούδι του ολόκληρο. Έφυγα ακόμη και όταν παίξανε τη “Ρόζα” του στο J2US. Βρήκα κάτι άλλο να κάνω εκείνη την ώρα. Δεν το ‘χω πει στην Ελένη ότι δε μπορώ να ακούσω τα τραγούδια του αλλά της έχω πει να αλλάξει σταθμό και καταλαβαίνει ότι είναι γι’ αυτόν τον λόγο. Μου είναι αδύνατο… Δεν είναι ένα ξαφνικό γεγονός που σε ξαφνιάζει.

Είναι ένα πράγμα που είχε το χρόνο του με την έννοια ότι ήταν ένας καρκίνος που τον πάλεψε, έδωσε μάχη τρομερή. Ήταν ετοιμοθάνατος και έδινε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής και να πρέπει να πει τους “7 νάνους” που σημαίνει ότι σήκωνε το πιάνο επάνω. Έτρεμαν τα χέρια του την ώρα που σου μίλαγε και την ώρα που ερμήνευε σήκωνε το πιάνο επάνω. Έλεγες, “θα το βγάλει το τραγούδι;”» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Δεν έβγαζε απλά το τραγούδι, έβγαζε όλη την παράσταση και ξεσήκωνε τον κόσμο. Μερικά πράγματα για κάποιους δυστυχώς είναι δύσκολο να αφομοιωθούν… Μου είναι πιο εύκολο να κλαίω… Δεν είναι τυχαίο ότι τρεις μέρες μετά τον θάνατό του έπαθα πνευμονικό οίδημα».

Όσον αφορά την χθεσινή εκπομπή ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποκάλυψε ότι δεν την είδε και μάλιστα τόνισε ότι δεν τον κάλεσαν στο χθεσινό αφιέρωμα: «Δεν την είδα, θα τη δω την εκπομπή. Τη σκεφτόμουν την ώρα που γινόταν. Δεν με κάλεσαν στο αφιέρωμα για τον αδελφό μου. Και είμαι φίλος με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Στη μνήμη του αδελφού μου αυτό είναι ύβρις, να ασχολούμαι και να δίνω πληροφορίες για το τι συνέβη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ