Άλκηστις Ζιρώ: Αποχώρησα από παράσταση επειδή μία συνάδελφος αντιμετώπισε κακοποιητική συμπεριφορά

Η Άλκηστις Ζιρώ, που φέτος πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά του Ant1 «Μετά τη Φωτιά» κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο περιοδικό Gala αναφέρθηκε και στο κίνημα metoo, αλλά και στη στιγμή που χρειάστηκε να αποχωρήσει από παράσταση λόγω του ότι συνάδελφός της αντιμετώπισε κακοποιητική συμπεριφορά.

Φοβάσαι ότι το να διεκδικείς μπορεί να σου στοιχίσει στη δουλειά;

Το έχω σκεφτεί γιατί αυτόν τον τρόμο μας τον έχουν ταΐσει. Ότι αν μιλήσεις, μπορεί να μην ξαναβρείς δουλειά. Είναι υπαρκτή η τρομοκρατία του να μην σπάσει κανείς τα αυγά της τέχνης. Στην αρχή φοβόμουν.

Μπορεί να συνέβαινε κάτι και να μη μιλούσα. Όμως πλέον το κίνημα του metoo έχει δώσει φωνή, έχει δημιουργήσει τη βάση να μιλά κανείς.

Άρα θεωρείς ότι έχει αντίκρισμα;

Πέρυσι αποχώρησα από μία παράσταση που θα ανέβαινε στην Επίδαυρο επειδή μία συνάδελφος αντιμετώπισε κακοποιητική συμπεριφορά. Φυσικά και μου στοίχισε, όμως ένιωσα καλά που έφυγα.

Κι ας μην είχα άλλη δουλειά. Είπα στον εαυτό μου ότι αν ήθελα να είμαι συνεπής στις ιδέες μου, έπρεπε να αποχωρήσω.

Και δεν μπορεί θα ερχόταν μία άλλη δουλειά. Και ήρθε μετά από τρεις ημέρες στα “Νούμερα” του Φοίβου Δεληβοριά.

Αρκετά γενναία ακούγεται η φυγή σου.

Πνίγηκα. Κουράστηκα να ακούω ανθρώπους να πιπιλάνε την καραμέλα πως είναι πάντα με το μέρος των θυμάτων και όταν έρχεται η ώρα να σιωπούν. Είναι αποκαρδιωτικό. Έτσι ένιωσα. Αλλά πραγματικά δεν αισθάνθηκα ηρωίδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ