Αλέξης Γεωργούλης: Δεν με περιμένουν απλά στη γωνία, αλλά όπου με βρουν

Εξηγήσεις για το πολυσυζητημένο μηδενικό “πόθεν έσχες” έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης μιλώντας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον ALPHA “Καλύτερα δε γίνεται”.

Αναφερόμενος στο 2018, είπε ότι δεν είχε λογαριασμό στις Βρυξέλλες γιατί δεν είχε καμία σχέση με τις Βρυξέλλες ,ενώ τόνισε ότι δεν μεσουρανούσε σε ελληνικά πλατό, όπως ειπώθηκε. “Δεν ήμουν στην Ελλάδα. Το έχω πει πολλές φορές πως το μισό μου σπίτι είναι στην Αμερική και το άλλο μισό σπίτι είναι στην Αγγλία. Εδώ είναι η καρδιά μου. Αυτές ήταν οι δηλώσεις που έκανα και τότε” είπε ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής. Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης είχε δηλώσει ότι είχε συστήσει μια εταιρεία επειδή η δραστηριότητα του ήταν Αγγλία, για να μπορεί να διαχειρίζεται τα δικαιώματα του.

“Το 2019 ήρθε μια περίοδος στην οποία δεν ήξερα τι έκανα και τώρα είμαι σε διαδικασία να καταλάβω πού θα έχω την έδρα μου γιατί ίσως να είναι σωστό να είμαι στις Βρυξέλλες απ’ ότι να είμαι στην Αθήνα, σαν μόνιμος κάτοικος,καθώς το βασικό κομμάτι του χρόνου που περνάω είναι εκεί. Είναι μια μεγάλη διαδικασία πώς θα μεταφέρεις την μία έδρα μέσα σε ένα χρόνο από τη μία χώρα στην άλλη” ανέφερε ο ηθοποιός.

“Αυτό δεν είναι παράτυπο απλώς πήγαν να με κατηγορήσουν εάν είναι ηθικό. “Νόμιμο, ναι, είναι, ηθικό είναι;”. Είναι κάτι ανάλογο σαν κάποιος να δουλεύει σε μια άλλη χώρα και να στέλνει κάπου αλλού τα εισοδήματα του. Να πληρώνει τον φόρο. Αν και νομίζω πως από νόμο, τα φοροτεχνικά δεν τα ξέρω πολύ καλά, όπου λαμβάνει χώρα η εργασία, εκεί πρέπει να πληρώνεται και ο φόρος” σημείωσε ο ευρωβουλευτής.

Ερωτηθείς εάν αισθάνεται ότι τον περιμένουν στη γωνία και εάν του ασκείται πιο αυστηρή κριτική από τότε που έγινε ευρωβουλευτής, απάντησε: “Ναι και δεν θα έλεγα στην γωνία, αλλά με περιμένουν όπου με βρουν! Δηλαδή ό.τι και να κάνω, το σχόλιο πάντα το ακούω”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ