Άγριες Μέλισσες: Το παραμυθένιο εκκλησάκι όπου θα γίνει ο τηλεοπτικός γάμος της χρονιάς – BINTEO από drone

Σε γαμήλιους ρυθμούς ζουν οι κάτοικοι στο Διαφάνι, αφού η Ελένη και ο Λάμπρος ετοιμάζονται να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Οι “Άγριες Μέλισσες” φορούν τα καλά τους και δίνουν το “παρών” στον τηλεοπτικό γάμο της χρονιάς, που θα τελεστεί στον ναό του Αποστόλου Παύλου, μέρος κάποτε των βασιλικών κτημάτων του Τατοΐου.

υλοποιήθηκε τη διετία 1958 – 1960 από τον αρχιτέκτονα Αθανάσιο Κουτσογιάννη. Ο Ναός του Αποστόλου ή Αγίου Παύλου, βρίσκεται σήμερα στο δυτικό τμήμα του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης”. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε το διάστημα 1958-1960, από τον αρχιτέκτονα Αθανάσιο Κουτσογιάννη (1926-2006), στο πλαίσιο δεκαετούς συνεργασίας του με τον Πέτρο Πικιώνη (1929-1996) και Δημήτρη Πικιώνη (1887-1968). Το έργο ανατέθηκε στους αρχιτέκτονες από το “Βασιλικό Εθνικό Ίδρυμα”, έναν από τους κεντρικούς φορείς προώθησης της ιδεολογικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής των Βασιλικών Ανακτόρων στη μετεμφυλιακή και μεταπολεμική Ελλάδα. Σύμφωνα με το parkotritsis.gr, μαζί με τον Αθανάσιο Κουτσογιάννη, που είχε την κύρια ευθύνη σχεδιασμού του έργου και τον Δημήτρη Πικιώνη, ο οποίος διατήρησε συμβουλευτικό ρόλο, συνεργάστηκε ο ζωγράφος Φώτης Κόντογλου (1896-1965) ο οποίος φιλοτέχνησε στο εσωτερικό του Ναού το χτιστό τέμπλο και τρεις φορητές εικόνες.

Σε αυτό το παραμυθένιο σκηνικό όπου μας ταξιδεύει το Up Stories, με το βίντεο από drone, Λάμπρος και Ελένη θα πουν το “ναι” ενώπιον Θεού και καλεσμένων.

Φωτογραφία εσωτερικού Ναού Απ. Παύλου όπου διακρίνονται τα έργα του Φώτη Κόντογλου το ζωγραφισμένο τέμπλο με τις τρείς εικόνες της Παναγίας, Χριστού και Αγ.Ιωάννη Προδρόμου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ