Στάμος Τσάμης: Συγκινεί ο σκηνοθέτης της σειράς “Άγιος Παΐσιος” – “Αφέθηκα να με οδηγήσει”

Ο Στάμος Τσάμης, ο σκηνοθέτης της σειράς του MEGA «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», η οποία έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, μίλησε στο ένθετο Secret της εφημερίδας “Παραπολιτικά” και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ευλογημένες στιγμές που βίωσαν στα γυρίσματα του σίριαλ.

Πώς αισθάνεστε που ο Άγιος Παΐσιος “βγήκε στον αέρα”;

Πανευτυχής και ευλογημένος που το νέο μου εγχείρημα είναι πλέον στις τηλεοπτικές οθόνες. Ένα μεγάλο στοίχημα για όλους τους συντελεστές – δημιουργούς. Ο καθένας μας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό με οδηγό και συνοδοιπόρο τον Άγιο Παΐσιο φυσικά. Έχοντας πια δει και τις αντιδράσεις του κοινού μετά το πρώτο επεισόδιο, νιώθω δικαιωμένος για όλες τις επιλογές μου στο σύνολο της σειράς. Επίσης, είμαι πολύ χαρούμενος που η τηλεοπτική μας στέγη είναι το Mega. Όλη η δημιουργική ομάδα του σταθμού πίστεψε στο όραμά μας και καλοδέχτηκε τη σειρά.

Πώς είναι για έναν σκηνοθέτη να συνεργάζεται σε μια ιστορική – βιογραφική σειρά;

Θεωρώ ότι είναι μια πρόκληση – προσωπικά για εμένα η μεγαλύτερη πρόκληση που είχα στην καριέρα μου. Ήξερα από την αρχή ότι θα ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, ένα όμορφο ταξίδι γνώσης, αγάπης, αναζήτησης, εξερεύνησης και περιπλάνησης. Στόχος μας, να προσπαθήσουμε να πλησιάσουμε και να αποδώσουμε το θέμα με ταπεινότητα, αγάπη, απλότητα, καθαρότητα και αλήθεια, χωρίς εντυπωσιασμούς και υπερφίαλα, βαρύγδουπα στοιχεία. Απλότητα ταπεινότητα και αγάπη: ό,τι ακριβώς είναι ο Άγιος Παΐσιος. Αφέθηκα και ζήτησα την βοήθειά του να με οδηγήσει και να μου δείξει τον τρόπο και τον δρόμο.

Ποια ήταν η πιο συγκινητική στιγμή;

Οι πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν ήρθαμε σε επαφή και μιλήσαμε με τους εν ζωή συγγενείς του αγίου και τους πατέρες της Εκκλησίας που τον είχαν συναντήσει. Μας εξιστορούσαν συγκινητικές ιστορίες που είχαν μαζί του και ήταν οδηγός μας στην καλύτερη αποτύπωση του χαρακτήρα και του έργου του. Δεν θα ξεχάσω, επίσης, ποτέ το μονοπάτι προς την Παναγούδα (κελί του Άγιου Παΐσιου στο Άγιον Όρος) την πρώτη φορά κατά την διαδικασία του ρεπορτάζ, όπου με περιέλουσε ένα ευωδιαστό λιβάνι, σημάδι καλωσορίσματος. Ευλογημένα τα γυρίσματα στο Άγιον Όρος και η βοήθεια όλων των πατέρων. Μια εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ