Αυτό ίσως να είναι το πιο όμορφο κομμάτι του Bruce Springsteen

Είμαστε στα χρόνια της αθωότητας στην rock μουσική. Ο Bruce Springsteen μαζί με το συγκρότημά του, τους E Street Band βγάζει το δεύτερο άλμπουμ του ηχογραφημένο σε στούντιο, με γενικό τίτλο “The Wild, the Innocent & the E Street Shuffle”.
Του Ιωσήφ Αβράμογλου
Ένας δίσκος που ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στα “914 Sound Studios” στο Blauvelt της Νέας Υόρκης. Κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου 1973 από την Columbia Records.
Στο LP αυτό συμπεριλαμβάνεται το κομμάτι “Rosalita (Come Out Tonight)” με το οποίο έκλεινε όλες τις συναυλίες του ο Springsteen μέχρι το 1985. Πρόκειται για έναν δίσκο, που είναι μέσα στη λίστα με τα 500 καλύτερα άλμπουμς όλων των εποχών σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.
Bruce-Sprigsteen
Μέσα όμως σε αυτό το άλμπουμ και μάλιστα στο τέλος της δεύτερης πλευράς είναι το εκπληκτικό κομμάτι “New York City Serenade” διάρκειας 10′ λεπτών περίπου, το οποίο ξεκινάει με μια υπέροχη εισαγωγή στο πιάνο από τον David Sancious, ο οποίος σε αυτόν τον δίσκο συνεργάζεται (δυστυχώς) για τελευταία φορά με τον Bruce μέσα στο στούντιο.
Bruce-Sprigsteen1

Για μένα, αυτό είναι ίσως το πιο όμορφο κομμάτι στο ρεπερτόριο του Bruce Springsteen. Προσέξτε το!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ