Αφιερωμένο στον Eddie Van Halen το νέο τραγούδι των Red Hot Chili Peppers

Tο φοβερό και τρομερό γκρουπ από το Λος Αντζελες της Καλιφόρνια, οι Red Hot Chili Peppers, ετοιμάζουν να βγάλουν νέα δισκογραφική δουλειά, που θα αποτελεί το 13ο κατά σειρά άλμπουμ της δισκογραφίας τους. Θα έχει τον γενικό τίτλο “Return Of The Dream Canteen”. Μέσα στο άλμπουμ αυτό θα συμπεριλαμβάνεται ένα τραγούδι που θα έχει τίτλο “Eddie”, το οποίο είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο κιθαρίστα του συγκροτήματος των Van Halen, τον Eddie Van Halen.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Οι Red Hot Chili Peppers ξεκίνησαν να γράφουν αυτό το κομμάτι αμέσως μετά τον θάνατο του Eddie Van Halen το 2020. Ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του γκρουπ, ο Anthony Kiedis είχε αποκαλέσει τον Eddie Van Halen ως “μοναδικό κιθαρίστα”. Και συμπλήρωσε: “Μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε πόσο βαθιά έχουμε επηρεαστεί από άλλους καλλιτέχνες, μέχρι την ημέρα που πεθαίνουν”.

Την επομένη του θανάτου του Eddie, το συγκρότημα των Red Hot Chili Peppers συγκεντρώθηκε στο συνηθισμένο μέρος όπου κάνανε πρόβες. Ήταν όλοι θλιμένοι από το δυσάρεστο γεγονός και τους βγήκε δημιουργικά αυτό το τραγούδι. Ενα κομμάτι που παροτρύνει στο να μνημονεύεται ο Eddie Van Halen, όχι επειδή πέθανε αλλά για το ότι έζησε το πιo άφθαστο όνειρό του.

Το “Eddie” είναι το δεύτερο σινγκλ του νέου άλμπουμ, μετά το “Tippa My Tongue”. Η κυκλοφορία του αναμένεται στις 14 Οκτωβρίου.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ