Αυτό είναι το πιο ακριβό διαμέρισμα στο Μανχάταν – Πολυτέλεια που κόβει την ανάσα

Παγκόσμιο θαύμα μοναδικής ομορφιάς χαρακτηρίζεται το ρετιρέ στο κτίριο 432 Park Avenue στο Μανχάταν το οποίο πωλείται αντί 169 εκατ. δολαρίων, ενώ θεωρείται αυτήν τη στιγμή το πιο ακριβό υπό πώληση διαμέρισμα. Διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες, επτά μπάνια και δύο βοηθητικά μπάνια.

Έχει τεράστια κάτοψη και έχει ανακαινισθεί και επιπλωθεί με πανάκριβα έπιπλα επώνυμων σχεδιαστών, όπως Fendi, Bentley και Hermes, ενώ τους χώρους κοσμεί μία ξεχωριστή συλλογή έργων Τέχνης. Παράλληλα διαθέτει λευκά δρύινα πατώματα ειδικής κατασκευής και πλούσια βιβλιοθήκη.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται στον 96ο όροφο του κτιρίου το οποίο έχει το σχήμα “οδοντογλυφίδας. Λέγεται ότι ο πωλητής είχε λάβει αρκετές προσφορές τον μήνα προτού καταχωρίσει την ιδιοκτησία του για πώληση, αλλά εικάζεται ότι οι προσφορές αυτές δεν ήταν αρκετά υψηλές ώστε να πείσουν τον πωλητή να υπογράψει τη συμφωνία. “Θέλαμε να μεγιστοποιήσουμε την αξία βάζοντάς το στην αγορά” είπε ο μεσίτης στην Post, ενώ ο πωλητής ζητεί σχεδόν το διπλάσιο ποσό απ’ όσα κατέβαλε εκείνος για την αγορά του πριν από πέντε χρόνια.

Ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος κτηματομεσίτης Φαουάζ Αλ Χοκέρ αγόρασε το ρετιρέ αντί 87,7 εκατ. δολαρίων το 2016, σύμφωνα με τα αρχεία της εποχής. Αν πωληθεί αντί 169 εκατ. δολαρίων, όπως είναι καταχωρισμένο, τότε θα είναι η δεύτερη πιο ακριβή πώληση ακινήτου στη Νέα Υόρκη. Τον Ιανουάριο του 2019 ο επενδυτής hedge fund Κεν Γκρίφιν αγόρασε το πιο ακριβό σπίτι στις ΗΠΑ, ένα διαμέρισμα στη 220 Central Park South καταβάλλοντας 238 εκατ. δολάρια.

Γιατί είναι τόσο ακριβό το ρετιρέ στην 432 Park Avenue

Τι είναι αυτό που καθιστά τόσο ακριβό αυτό το διαμέρισμα στην καρδιά του Μανχάταν; Μα το κτίριο, απαντά ο μεσίτης. “Οποιοσδήποτε μπορεί να έχει μεγάλο διαμέρισμα κάπου. Αλλά υπάρχει μόνο ένα ρετιρέ στην 432 Park Avenue, που είναι μία από τις καλύτερες δημιουργίες παγκοσμίως”. Τα διαμερίσματα είναι όλα ψηλοτάβανα, έχουν μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν άπλετη θέα στην πόλη του Μεγάλου Μήλου, μασίφ δρύινα δάπεδα, οι κουζίνες είναι όλες φτιαγμένες από μάρμαρο και κορυφαίες ηλεκτρικές συσκευές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ