Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Πώς πήρε την απόφαση να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη

Στην ΚΟΡΥΝΑ ΜΑΝΤΑΓΑΡΗ

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Η γνωστή ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Νυφικό κρεβάτι», λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα της, μίλησε αποκλειστικά στη Realnews για τα θεατρικά σχέδιά της, για την ευτυχία που της έχουν χαρίσει ο σύζυγός της, Φώτης Μπερνάρντο, και οι δύο κόρες της, Ηλέκτρα και Λυδία, αλλά και για την κοινή καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, στην οποία προχώρησε μαζί με την Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και τη Λένα Δροσάκη. Πρωταγωνιστείς στο «Νυφικό κρεβάτι» του Ολλανδού συγγραφέα Γιαν ντε Χάρτογκ, μια παράσταση-ύμνο στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Είναι ένας ύμνος στην ψυχραιμία και στην ανεκτικότητα των γυναικών. Αποτελεί μια γλυκιά εξιστόρηση μιας μακροχρόνιας σχέσης, που βασίζεται στην αληθινή αγάπη και στα σκαμπανεβάσματά της. Το έργο μάς δείχνει το μυστικό τού να μένεις μαζί με έναν άνθρωπο: τη συγχώρεση. Αν και ο συγγραφέας είναι βόρειος, ο τρόπος που γράφει είναι πολύ μεσογειακός. Βέβαια, έχει γίνει και η ανάλογη διασκευή από τον Αλέξανδρο Ρήγα και τον Δημήτρη Αποστόλου, προσαρμοσμένη στη δική μας πραγματικότητα. Ωστόσο, είναι ένα έργο που έχει μια διαρκή διαβάθμιση συναισθημάτων ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα.

Πώς πήρατε την απόφαση για την καταγγελία;

Θα σου μιλήσω προσωπικά, γιατί δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των άλλων κοριτσιών. Επειδή έχω στενή σχέση με τη Ζέτα Δούκα, θεώρησα ηθική μου υποχρέωση να τη στηρίξω, αρχικά μπαίνοντας στη διαδικασία να μοιραστώ τη δική μου ιστορία, από τη στιγμή που ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια να αποκαλυφθούν κάποια πράγματα. Σκοπός μας δεν ήταν να διαβάλουμε κανέναν, σκοπός μας ήταν να τελειώσει αυτό το μαρτύριο. Αυτός ο φόβος ότι θα πηγαίναμε εμείς ή κάποιος άλλος σε μια δουλειά και θα φεύγαμε από εκεί πληγωμένοι. Δεν μπορούσα άλλο να το σηκώνω μέσα μου, ήταν κάτι το οποίο γνωρίζαμε ότι συμβαίνει, μας έχει συμβεί εμάς ή το είχαμε ακούσει και έμενε εκεί. Ηταν η σωστή στιγμή, μπήκε μπροστά η Σοφία Μπεκατώρου, μετά η Ζέτα, ήταν ηθική υποχρέωση να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία για να στηρίξουμε και για να προστατεύσουμε το μέλλον άλλων ανθρώπων που ενδεχομένως θα βίωναν κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό παλεύουμε και δεν θα σταματήσουμε αν δεν γίνει. Αν με γράψουν στο Κολωνάκι για παράνομη στάθμευση, η κλήση θα με κυνηγά μέχρι να πεθάνω. Ποιος άνθρωπος έγραψε νόμο όπου παραγράφεται ένας βιασμός; Ο «εγκληματίας» για εμένα είναι οι νόμοι. Εγιναν όλα σε μια στιγμή που ήταν οι σωστοί άνθρωποι στο ΣΕΗ. Ο πρόεδρος Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας άνθρωπος που τρέχει όλη μέρα για το σωματείο, νοιάζεται, μαζεύει τρόφιμα, τρέχει όλη μέρα σε άπορους ηθοποιούς για να τους βοηθήσει. Οσο για τον πρόεδρο του Πειθαρχικού, Πασχάλη Τσαρούχα, να είναι καλά ο άνθρωπος! Οταν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Πασχάλη, κοιμάμαι λίγο πιο ήσυχη. Ηταν δίπλα μας από την αρχή με πολύ σεβασμό και διακριτικότητα, όπως και όλοι στο σωματείο.

Νιώθεις ακόμη ερωτευμένη όπως στην αρχή;

Ναι, δεν το συζητώ! Εχουμε περάσει τόσα πολλά με τον Φώτη και όταν έρχονται παιδιά στην οικογένεια μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα πολλά πράγματα. Ο μόνος λόγος που δεν θα κάνω τρίτο παιδί, που πάρα πολύ θα το ήθελα, είναι γιατί θέλω τώρα να αφοσιωθώ στον Φώτη. Με τον άνδρα μου είμαστε οκτώ χρόνια μαζί και τα έξι από αυτά με ξέρει ως έγκυο ή λεχώνα… Τώρα πρέπει να αναπληρώσω αυτόν τον χρόνο και να είμαστε ερωτευμένο ζευγάρι από την αρχή.

Η σχέση άλλαξε μετά τα παιδιά;

Βέβαια. Εκεί φαίνεται και το ουσιαστικό δέσιμο του ζευγαριού. Στην περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και της λοχείας, ο σύντροφος οφείλει να δείξει την αγάπη του. Οταν παθαίνουμε επιλόχειο κατάθλιψη, εκτός από τις ορμόνες που κάνουν πάρτι στο σώμα μας, αν στο σπίτι μας δεν παίρνουμε χαρά και υποστήριξη, είναι πολύ φυσιολογικό να υπάρχουν εντάσεις και κατάρρευση. Γι’ αυτό και πρέπει το ζευγάρι να είναι ενημερωμένο για το τι έρχεται. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις οτιδήποτε με ένα μωρό στην αγκαλιά, πόσο μάλλον με δύο ή με τρία. Και τα ζευγάρια πρέπει να το γνωρίζουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ