Μέγκαν-Χάρι: Γιατί απέρριψαν τον τίτλο του Κόμη του Νταμπάρτον για τον Άρτσι

Όταν είχαν παντρευτεί, η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε τους νεόνυμφους με διάφορους βασιλικούς τίτλους, όπως ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, του Κόμη και της Κόμισσας του Νταμπάρτον και του βαρώνου και της βαρώνης του Κίκιλ. Ωστόσο το ζευγάρι επέλεξε να μην χρησιμοποιεί τους άλλους δύο τίτλος του επιλέγοντας αυτόν του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ.

Όταν γεννήθηκε ο Άρτσι, θα κληρονομούσε τους τίτλους και θα αποκαλείτο τιμητικά ο Κόμης του Νταμπάρτον, που είχε ένας Σκωτσέζος ευγενής, τίτλος που ωστόσο απέρριψαν οι γονείς του. Η δικαιολογία τους ήταν ότι ο Άρτσι μεγαλώνοντας θα δεχόταν bullying καθώς ο τίτλος του προερχόταν από το Νταμπ-άρτον με τα πρώτα γράμματα να σχηματίζουν τη λέξη “dumb”, δηλαδή “ηλίθιος”, σύμφωνα με την Telegraph.

Άλλη πηγή είπε στην εφημερίδα: “Δεν ήταν μόνο η Μέγκαν που επεσήμανε το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα, αλλά ενοχλούσε και τον Χάρι, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν ήθελε τα παιδιά του να έχουν τίτλους. Αντιθέτως, ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα της θείας του, πριγκίπισσας Άννα, που δεν έδωσε τίτλους στον γιο της Πίτερ και την κόρη της Ζάρα. Οι κάτοικοι του Νταμπάρτον, μόλις πληροφορήθηκαν τη δικαιολογία που προέβαλε το ζευγάρι για να απορρίψει τον τίτλο του Κόμη της περιοχής τους, αντέδρασαν με οργή λέγοντας πως ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ είναι ηλίθιοι και προσβλητικοί που απέρριψαν τον τίτλο. Το Νταμπάρτον είναι μία πόλη με κυριαρχούσα την αγροτική τάξη στο Δυτικό Ντανμπαρτονσίρ, που είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Σκωτίας. Οι ντόπιοι κατηγόρησαν το ζευγάρι ότι επιζητεί το στάτους των διασήμων και υποστηρίζει ότι είναι θύματα, ενώ παράλληλα προσβάλλει τον πληθυσμό των 20.000 ανθρώπων του Νταμπάρτον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ