Άγριες Μέλισσες: Το spoiler της “Παγώνας” για τον τρίτο κύκλο

Στη ΝΙΚΗ ΚΩΤΣΟΥ

Η Δανάη Λουκάκη, η ηθοποιός με τα πανέμορφα μάτια, που υποδύεται τη συγκλονιστική Παγώνα της επιτυχημένης σειράς του ΑΝΤ1 «Αγριες μέλισσες», από τη Χαλκιδική όπου βρίσκεται για διακοπές μιλά για το φινάλε του δεύτερου κύκλου της σειράς, δίνει κάποια spoiler για την τρίτη σεζόν, ενώ αναφέρεται στη μητρότητα και στην πρόκληση να υποδύεται μια γυναίκα μεγαλύτερη από την ίδια.

Με πολλές απώλειες έκλεισε και ο δεύτερος κύκλος των «Μελισσών». Τι θα δούμε στον τρίτο κύκλο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα υπάρξει και τρίτη σεζόν. Ο τρίτος κύκλος στις «Αγριες μέλισσες» μας μεταφέρει στην Ελλάδα της δικτατορίας. Κάποιοι άνθρωποι θα απομακρυνθούν από το χωριό και θα έχουμε άλλες εισόδους. Ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο οποίος έκανε την είσοδό του λίγο πριν κλείσει ο δεύτερος κύκλος της σειράς, θα καθίσει αρκετά στον τρίτο κύκλο, καθώς ο ρόλος του θα είναι πολύ σημαντικός. Συνολικά θα υπάρχει μια προστασία. Οι άρχοντες του χωριού θα κρατήσουν μια ισορροπία με τη χούντα. Η τηλεοπτική Παγώνα σίγουρα θα αντιμετωπίσει επιπλέον θέματα με τα παιδιά, παρόλο που η ιστορία με τη Σοφούλα είχε αίσιο τέλος.

Να, λοιπόν, που παραμένεις μια 45άρα στη σειρά και πλέον φαντάζομαι ότι έχεις ξεπεράσει το σοκ της πρώτης εικόνας σου στη μικρή οθόνη, ως μιας μητέρας με τόσα παιδιά…

Παραμένω 45 χρόνων και τώρα θα είμαι έξι μήνες μεγαλύτερη, μάλιστα. Την πρώτη φορά που είδα τον εαυτό μου στο «γυαλί», νόμιζα ότι έβλεπα μια θεία, αν και οι 45άρες σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με την τότε εποχή. Από την άλλη, πλέον, αισθάνομαι μια χαρά, δεν ταυτίζομαι και απλώς το βλέπω σαν ρόλο. Την πρώτη χρονιά είχα πάθει το σοκ, γιατί η κόρη μου είναι συνομήλικη με εμένα στην πραγματικότητα. Αυτό είναι κάτι ωραίο, είναι η μαγεία της υποκριτικής και είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ ευγνώμων γι’ αυτό.

Αυτός ο ρόλος νομίζω ότι θα σε ακολουθεί τελικά.

Εύχομαι, ωστόσο, να μη με ακολουθεί με ρόλους 45άρας, αλλά με ρόλους της ηλικίας μου, γιατί τώρα έχω ανέβει πολύ ηλικιακά (γελά). Με βλέπω στη σειρά και λέω «ρε Δανάη, πώς μπαντάλεψες έτσι;».

Η Παγώνα είναι μια μητέρα πονεμένη, με μια διαδρομή γεμάτη σκαμπανεβάσματα.

Εχει ενδιαφέρον το πώς ξεκίνησε ο ρόλος και πού καταλήγει αυτή τη στιγμή. Εχει μια τρομερή εξέλιξη. Στην αρχή δεν ήμουν και ο πιο συμπαθής χαρακτήρας, αλλά στην πορεία τα πράγματα ανατράπηκαν. Με εκπλήσσει σεναριακά το πώς ήρθε όλο αυτό τούμπα. Ολη η σειρά είναι η ανατροπή της ανατροπής. Αυτή η εξέλιξη που με τον Πλαΐνη ξαφνικά γινόμαστε γονείς μιας κοπέλας η οποία είναι σχεδόν ενήλικη και επωμιζόμαστε ένα τέτοιο βάρος υποκριτικά, καθώς «θίχτηκε» ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι, είναι φοβερό. Συνέπεσε όλο αυτό του Βόσκαρη με το ελληνικό #ΜeΤoo και, μέσα στην όλη μαυρίλα, είναι πολύ μεγάλη ευτυχία που καταφέραμε, έμμεσα, να είμαστε μέρος αυτής της εκστρατείας. Θεωρώ ότι το αποδώσαμε με όσο μεγαλύτερη αξιοπρέπεια γινόταν.

Εχεις υποστεί κάποιο είδος βίας;

Νομίζω ότι στο εργασιακό περιβάλλον όλοι, λίγο-πολύ, έχουμε αντιμετωπίσει bullying. Οι περισσότεροι έχουμε μια ιστορία να αφηγηθούμε.

Εννοείς τον χώρο της υποκριτικής;

Δεν έχω εργαστεί μόνο ως ηθοποιός, έχω εργαστεί και ως καθηγήτρια. Είμαι καθηγήτρια αγγλικών, έχω τελειώσει την Αγγλική Φιλολογία. Δεν το συνεχίζω αυτό το επάγγελμα, αλλά το εξασκούσα κάποια χρόνια επικουρικά. Πριν ασχοληθώ επαγγελματικά με το θέατρο, εργαζόμουν ως καθηγήτρια αγγλικών. Η τελευταία μου δουλειά ήταν σε κολλέγιο, είχα φοιτητές. Ας ευχηθώ ότι δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνω.

Κάνεις συζητήσεις για άλλα project;

Αυτά είναι τα… πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ, διότι εγώ ό,τι καλοκαιρινά πλάνα και όποιες κουβέντες έκανα, εκεί που έτεινα να κλείσω, μάθαινα ότι δεν θα γίνει η δουλειά! Πέρυσι το καλοκαίρι πήγαινα να κλείσω μια δουλειά, τελικά δεν έγινε, έκανα το «Your face sounds familiar», σταμάτησε στο έκτο επεισόδιο, ενώ θα έκανε 14 επεισόδια. Ημουν πέρυσι στην «Ποντικοπαγίδα», στον «Νέο Ακάδημο», αλλά δεν θα είμαι την επόμενη χρονιά. Κυριαρχεί η αβεβαιότητα παντού. Ο κόσμος όμως έχει ανάγκη την τέχνη, το θέατρο, τον πολιτισμό…

Υπάρχει περίπτωση να βαφτίσεις το παιδί του Σωτήρη Κοντιζά;

Με τον Σωτήρη είμαστε φίλοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά δεν ισχύει αυτό. Μάλλον χιούμορ ήταν. Δεν υπάρχει τέτοια εκκρεμότητα.

Φαντάζομαι ότι εσύ έβλεπες «MasterChef» κι εκείνος «Μέλισσες».

Οσο είχαμε χρόνο, αλληλοπαρακολουθούμασταν!

Ελπίζω ότι η κριτική του να μην είναι ανάλογη με εκείνη προς τους υποψήφιους MasterChef…

Οχι, είναι πολύ γλυκό παιδί! Είναι, φυσικά, απαιτητικός στη δουλειά του, αλλά στους φίλους του έχει ένα εντελώς άλλο προφίλ και έχει πολύ χιούμορ. Βέβαια, ψαρωτικός μπορεί να γίνει και σε εσένα, όταν μαγειρεύεις, αλλά περισσότερο για πλάκα, παρά για να ασκήσει κριτική. Νομίζω ότι εκτιμά το σπιτικό φαγητό πάρα πολύ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ