Ο Kevin Spacey επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη στον ρόλο του ντετέκτιβ

Έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, ο Kevin Spacey επιστρέφει με νέα ταινία και μάλιστα με ένα ρόλο που μπορεί να είναι μικρός, αλλά σίγουρα θα συζητηθεί πολύ. Οι κατηγορίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων που αντιμετωπίζει από το 2017 ο 61χρονος ηθοποιός, τον είχαν θέσει στο κινηματογραφικό περιθώριο, καθώς ήταν η υπόθεση που έκανε το κίνημα του#MeToo να ξεσπάσει.

Θα εμφανιστεί στην ιταλική παραγωγή με τίτλο «L’uomo Che Disegno Dio» σε σκηνοθεσία του Franco Nero που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο ίδιος ο Nero. Υποδύεται έναν τυφλό καλλιτέχνη ο οποίος έχει το χάρισμα να ζωγραφίζει πορτραίτα ανθρώπων ακούγοντας μόνο τη φωνή τους. Ο Spacey θα παίξει το ρόλο του ντετέκτιβ που ερευνά την υπόθεση του εν λόγω καλλιτέχνη, γιατί κατηγορείται ψευδώς ότι παρενόχλησε ανήλικα παιδιά – ως γνωστό το σινεμά εμπνέεται από την πραγματικότητα.Ο Franco Nero έκανε μια δήλωση στο ABC News για την επιλογή του να προσλάβει τον βραβευμένο με δύο Όσκαρ ηθοποιό. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Kevin συμφώνησε να συμμετέχει στην ταινία μου. Τον θεωρώ έναν σπουδαίο ηθοποιό και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα», είπε.

Στο ανεξάρτητο φιλμ χαμηλού προϋπολογισμού, θα εμφανιζόταν και η Vanessa Redgrave, η σύζυγος του σκηνοθέτη. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ηθοποιού εξέδωσαν αργότερα μια δήλωση λέγοντας: «Ενώ υπήρξαν συζητήσεις σχετικά με την πιθανότητα να συμμετάσχει στο καστ, δεν θα εμφανιστεί στην ταινία».

Photo by David M. Benett/Dave Benett/Getty Image

Ο Spacey απομακρύνθηκε από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «House of Cards» του Netflix τον Νοέμβριο του 2017, λόγω κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση εναντίον του. Τουλάχιστον 20 νεαροί άνδρες που συμμετείχαν στο Old Vic, το Θέατρο του Λονδίνου στο οποίο ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ανέφεραν παρόμοιους ισχυρισμούς, ενώ ακολούθησαν και άλλα περιστατικά, με το δικαστήριο να τον απαλλάσσει τελικά από τις κατηγορίες.

Η τελευταία ταινία του Kevin Spacey ήταν το «Billionaire Boys Club» το 2018. Στην πρεμιέρα του έβγαλε μόλις $126, δημιουργώντας ένα χωρίς προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ στο box office. Αν θα είναι αυτό ένα δυνατό comeback για τον ηθοποιό, θα το δούμε σε λίγους μήνες.Πηγή: instyle.gr – Πηγή φωτό εξωφύλλου: Christopher Polk/Getty Images

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ