Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ μεταμορφώνεται στον It σχεδιαστή των 70’s Roy Halston Frowick

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ είναι από τους ηθοποιούς που τολμά να «τσαλακώνεται» και να υποδύεται απαιτητικούς, larger than life, ρόλους. Σε επερχόμενη σειρά του Netflix, με τίτλο «HALSTON» που κάνει πρεμιέρα στις 14 Μαΐου, ο ίδιος υποδύεται τον ιδιοφυή σχεδιαστή μόδας Roy Halston Frowick.

Photo by Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images

Η μίνι σειρά των πέντε επεισοδίων, αφηγείται τη ιστορία του ανθρώπου που από σχεδιαστής των καπέλων της Jackie Kennedy κατέκτησε τον κόσμο της μόδας της Νέας Υόρκης στα 70’s και 80’s και η ζωή του περιλάμβανε τα πάντα. Tο χτίσιμο και την πτώση μιας αυτοκρατορίας μόδας που ήταν συνώνυμη με το σεξ, την πολυτέλεια και τις νομικές διαμάχες. Ο Ryan Murphy, του «American Horror Story» υπογράφει τη διεύθυνση παραγωγής της σειράς. «Υπήρχε η φυσική του κατάσταση, η προφορά του και η φωνή του. Όλα ήταν πολύ μακριά από μένα. Και μου άρεσε αυτό ως ηθοποιός, νομίζω ότι ήταν μια μεγάλη πρόκληση» τονίζει για τον ρόλο του ο McGregor. Μάλιστα ο σκωτσέζος ηθοποιός μπήκε τόσο πολύ στην προσωπικότητα του Halston που… έφτιαξε μέχρι και ένα παντελόνι για τον εαυτό του.

Κατά τη δεκαετία του 1960 ο σχεδιαστής κυκλοφορούσε με κοστούμια, γραβάτες και χρωματιστά πουκάμισα και τη δεκαετία του 1970, άρχισε να φοράει ζιβάγκο και να τραβά τα μαλλιά του πίσω. Τα λαμπερά και κομψά ρούχα του έγιναν το σήμα κατατεθέν της αμερικάνικης disco και του Studio 54, ενώ έντυνε γνωστές προσωπικότητες της εποχής, όπως Rita Hayworth, Liza Minnelli – με την οποία τους ένωνε και δυνατή φιλία – και Marlene Dietrich.

Εμπνεύστηκε ένα απλό φόρεμα-πουκάμισο από suede -ύφασμα που πλένεται, είναι ανθεκτικό και όμορφο. Δημιούργησε επίσης ένα από τα καλύτερα σε πωλήσεις αρώματα όλων των εποχών με το χαρακτηριστικό του μπουκάλι που μοιάζει με σταγόνα, σχεδιασμένο από την ιταλίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων, Elsa Peretti – την υποδύεται η γαλλίδα ηθοποιός, Rebecca Dayan.

Ο Halston δημιούργησε μια ομάδα από διάσημα μοντέλα, γνωστές με το όνομα «the Halstonettes». Ως άλλες… groupies τον βοηθούσαν να διαφημίσει το brand του φορώντας αποκλειστικά δημιουργίες του, όπου και να εμφανίζονταν. Κάποια χρόνια αργότερα, πούλησε την εταιρεία του και καθώς αντιμετώπιζε θέματα εξαρτήσεων, εξαιτίας του αυξανόμενου φόρτου εργασίας, έχασε τον έλεγχο του brand του το 1984. Αποσύρθηκε από το προσκήνιο το 1988, όταν ανακάλυψε ότι έχει HIV και μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου και απεβίωσε δύο χρόνια αργότερα. Το brand Halston εξακολουθεί να υπάρχει με σχεδιαστή τoν Robert Rodriguez, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και συνεχίζει την κληρονομιά του σχεδιαστή. Από το θάνατό του, πολλοί προσπάθησαν να αναβιώσουν την παλιά αίγλη του, συμπεριλαμβανομένης της Sarah Jessica Parker, η οποία προσλήφθηκε από το Halston Heritage αφού φορούσε δύο από τα φορέματά του δημιουργού στο «Sex and the City» το 2009.Πηγή: InStyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ