Το τέλειο μανικιούρ είναι μόνο μερικά tips μακριά

Υπέροχα νύχια σημαίνει φροντισμένα και περιποιημένα νύχια και όχι απαραίτητα βαμμένα. Και φυσικά η περιποίηση δεν αφορά μόνο τα νύχια αλλά και την περιοχή γύρω από αυτά.Έτσι λοιπόν όταν τα πετσάκια είναι φροντισμένα είναι σίγουρο πως το μανικιούρ μπορεί να διατηρηθεί flawless για περισσότερο καιρό. Συχνά όμως παραλείπουμε τη σχολαστική περιποίησή τους η οποία παίρνει μόλις μερικά λεπτά.

Το αποτέλεσμα; Το βερνίκι ξεφλουδίζει, τα πετσάκια αφυδατώνονται και τα χέρια μας μοιάζουν απεριποίητα ενώ δεν είναι. Η ενυδάτωση και περιποίηση χεριών και της γύρω περιοχής είναι το κλειδί για το πιο αψεγάδιαστο μανικιούρ και τη διάρκειά του. Πως θα απαλλαγείτε λοιπόν από τα αφυδατωμένα πετσάκια που ξεφλουδίζουν;

Λιμάρετε προς μία κατεύθυνση

Ενώ είναι σημαντικό να λιμάρετε τα νύχια σας, η τεχνική με την οποία το κάνετε είναι βασική για να μην ξεφλουδίζουν τόσο τα νύχια αλλά και η γύρω περιοχή από το νύχι. Προτιμήστε να λιμάρετε ελαφριά και προς μία κατεύθυνση κάθε φορά και όχι μπρος πίσω, ώστε να μην επηρεάζεται η επιφάνεια του νυχιού.

Σπρώξτε προς τα πίσω τα πετσάκια

Αντί να κόβετε τα πετσάκια, δημιουργώντας μικροεκδορές, είναι προτιμότερο να τα σπρώχνετε ελαφρά προς πίσω, αφού έχετε χρησιμοποιήσει πριν ένα ενυδατικό λαδάκι για να μην είναι τόσο ξηρά και να μην ξεφλουδίσουν.

Προτιμήστε απλό βερνίκι

Αν κάνετε ακρυλικά ή gel νύχια κάθε 15 μέρες, ίσως είναι καιρός να επιτρέψετε στα νύχια σας να κάνουν ένα διάλειμμα. Η συχνή χρήση gel ή ακρυλικού στο μανικιούρ αποδυναμώνουν και αφυδατώνουν την επιφάνεια του νυχιού και την επιδερμίδα γύρω από αυτό. Ιδανικά κάθε δύο εβδομάδες κάντε ένα μικρό διάλειμμα από το βερνίκι νυχιών ή αν αυτό δεν είναι εφικτό προτιμήστε απλό βερνίκι και όχι ακρυλικό.

Ενυδατώστε καθημερινά

Η ενυδάτωση των χεριών και των νυχιών παίρνει μόλις μερικά λεπτά, ωστόσο συχνά παραλείπεται. Ένα λαδάκι νυχιών, όχι μόνο θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα αλλά θα βοηθήσει και στη διάρκεια του μανικιούρ.Πηγή: instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ