Λι Άακερ: Πέθανε το παιδί-σταρ του “Ρεν Τεν Τεν” σε ηλικία 77 ετών

Σε ηλικία 77 ετών και έπειτα από εγκεφαλικό έφυγε από τη ζωή την 1η Απριλίου στη Μέσα της Αριζόνα ο Λι Άακερ, το πρώην παιδί σταρ που έγινε γνωστός από τη σειρά “Οι Περιπέτειες του Ρεν Τεν Τεν”, όπου υποδυόταν τον ορφανό Ράστι μαζί με τον γερμανικό ποιμενικό του.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο καλός του φίλος και επίσης πρώην παιδί σταρ Πολ Πέτερσεν που τώρα συνηγορεί υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών σταρ.

Όπως είπε στο THR, ο Άακερ έδινε μάχη με τα ναρκωτικά και την κατανάλωση αλκοόλ. Στο τέλος κοντά του ήταν ένας συγγενής που ήταν ανήμπορος να τον βοηθήσει. Στο πιστοποιητικό θανάτου του αναφέρεται ως “άπορος νεκρός” και τώρα ο Πέτερσεν προσπαθεί να του κάνει μια σωστή τελετή καθώς ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας και δικαιούται τα έξοδα κηδείας.

Ο Άακερ είναι ευρέως γνωστός για τον ρόλο του Ράστι, το αγοράκι που ανέθρεψαν οι στρατιώτες του ιππικού στο οχυρό Απάτσι, στην κλασική πλέον τηλεοπτική σειρά “Οι Περιπέτειες του Ρεν Τεν Τεν”. Η σειρά προβαλλόταν από το ABC, τις Παρασκευές το βράδυ για πέντε σεζόν από το 1954 έως το 1959.

Ο Άακερ έως την ηλικία των 10 ετών, το 1952, είχε γυρίσει εννέα ταινίες. Ως ενήλικας δυσκολευόταν να βρει ρόλους. “Οι φίλοι μου έλεγαν ότι η καριέρα μου μπορεί να μην διαρκέσει, αλλά όταν αυτό συνέβη, ήταν πολύ σκληρό για εμένα να το διαχειριστώ” είχε πει κάποια στιγμή ο ηθοποιός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ