Μαρκ Έλιοτ: Σίγησε η θρυλική φωνή των τρέιλερ ταινιών της Disney

Σε ηλικία 81 ετών και έπειτα από δύο καρδιακές προσβολές, ενώ παράλληλα έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα έφυγε από τη ζωή ο Μαρκ Έλιοτ, η θρυλική φωνή μεγάλου αριθμού τρέιλερ ταινιών της Disney.

Ο Έλιοτ πέθανε στις 3 Απριλίου σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες , σύμφωνα με το THR.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο τέλος της δεκαετίας του ’50 ω στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως DJ στο ραδιόφωνο. Έπειτα τά από δύο δεκαετίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Αϊόβα, Οχάιο, Οντάριο, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες, άρχισε να κάνει σπικάζ το 1977, με τις πρώτες τους δουλειές να είναι το διαφημιστικό υλικό για τις ταινίες Smokey and the Bandit με τον Μπαρτ Ρέινολντς, Το Κορίτσι του Αποχαιρετισμού και τα ραδιοφωνικά σποτ των Star Wars.

Την ίδια περίοδο ο παραγωγός τρέιλερ της Disney, Κρεγκ Μάρεϊ τον προσέλαβε για το τρέιλερ της επανέκδοσης της ταινίας «Σταχτοπούτα». Ήταν η φωνή της Disney έως τη δεκαετία του 2000.

«Το να είμαι η φωνή της Disney είναι μια υπέροχη βάση για την καριέρα μου. Αν αυτή είναι η ταυτότητα που φέρω μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου, δεν θα έκανα κάτι διαφορετικό» είχε τονίσει σε συνέντευξη στο VO Buzz Weekly το 2015. Η φωνή του ήταν πίσω από το τρέιλερ για την ταινία Οι Δρόμοι της Φωτιάς, ενώ τα τελευταία τρέιλερ στα οποία χάρισε τη φωνή του ήταν το 2008 στην ειδική έκδοση για DVD των ταινιών κινουμένων σχεδίων «Οι Αριστόγατες» και «101 Σκυλιά της Δαλματίας: Η Περιπέτεια του Πάτσα»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ