Γιάννης Μπέζος: Η τηλεόραση έχει θλιβερά πράγματα – Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας

Ο Γιάννης Μπέζος σχολίασε την τηλεοπτική πραγματικότητα μιλώντας στο Τύπος Tv. Σχετικά με την σειρά “Παρουσιάστε” δήλωσε ικανοποιημένος. “Είμαι ικανοποιημένος για να είμαι ολιγαρκής. Οι συνθήκες και οι οικονομικές δυνατότητες, το κλίμα με τον κορονοϊό, δημιουργούν δυσκολίες, οπότε είμαι ικανοποιημένος. Όλα γίνονται με πίεση, δεν υπάρχει χρόνος. Η αποστολή μας είναι να παρηγορούμε τον κόσμο, προσπαθώ να δημιουργώ ένα κλίμα χαράς και οι τηλεθεατές να το συμμεριστούν. Είναι εξαιρετικά δύσκολο, θέλει κόπο για να γίνουν όλα όπως πρέπει, ειδικά σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που είναι πολτός”.

“Η τηλεόραση έχει θλιβερά πράγματα. Μάλιστα, η εποχή που διανύουμε, λόγω κορονοϊού, ευνοεί και εκπομπές – προγράμματα κλειδαρότρυπας. Λειτουργούν εκτονωτικά για τον κόσμο” πρόσθεσε.

Οι συνάδελφοί σας αναφέρουν ότι ο κλάδος δεν αντέχει άλλο…

Και πριν από τον κορονοϊό ο κλάδος ήταν χάλια. Ο κορονοϊός του έδωσε απλά “μία και κατάλαβε”. Υπήρχαν ανεργία, κακοπληρωμένες δουλειές. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να αναλογιστούμε τη συνέχεια.

Σας έλειψε η ανθρώπινη επαφή;

Πλην ελαχίστων περιπτώσεων όχι. Δεν μου έλειψε η επαγή με τον κόσμο στο θέατρο γιατί είχα αποφασίσει ότι δεν θα κάνω κάτι.

Θεωρείτε ότι δημιουργείται αρνητική εικόνα για το θέατρο λόγω των καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης;

Είναι περιπτώσεις που αφορούν συγκεκριμένους ανθρώπους. Δεν δημιουργείται αρνητική εικόνα για το θέατρο. Όμως έχω μια ερώτηση, μόνο στο θέατρο συμβαίνουν αυτά, όχι σε άλλους χώρους;

Σας προβληματίζει ότι όλα αυτά τα προγράμματα έχουν μεγάλη απήχηση στη νέα γενιά; Σε ηλικιακά μικρότερους τηλεθεατές;

Δεν σημαίνει ότι η νέα γενιά είναι πάντα και καλή. Θεωρώ ότι ως χώρα έχουμε «νεολαγνεία», το κάνουν οι πολιτικοί, οι καλλιτέχνες. Δεν σημαίνει πως ότι κάνουν οι νέοι είναι καλό, ότι παλαιοί κακό. Πρέπει να λέμε την αλήθεια, να κάνουμε κριτικοί και οι νέοι που το αξίζουν θα καταλάβουν.

Τα δείγματα που λαμβάνετε από τον κόσμο για τη φετινή σας δουλειά ποια είναι;

Λόγω μάσκας δεν με αναγνωρίζει σχεδόν… κανείς (γέλια). Μόνο με τη γειτονιά μου έχω επαφή, που με έχει συνηθίσει.

Η τηλεθέαση του «Παρουσιάστε» τι γεύση σας αφήνει;

Είμαι ικανοποιημένος, ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, υπάρχουν σειρές, ριάλιτι, διαγωνισμοί μουσικής, ειδικά τις μέρες που παίζουμε εμείς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ