Μπαρμπαρίγου κατά Πετρετζίκη: Γλυκός “πόλεμος” για τη γαλατόπιτα Μάνης

Τον “πόλεμο” κήρυξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στον Άκη Πετρετζίκη με αφορμή τη γαλατόπιτα Μάνης, την οποία, όπως η ίδια ισχυρίζεται, εκείνη τη βάφτισε έτσι πριν από μερικά χρόνια και είναι μοναδική συνταγή που δημιούργησε με βάση ένα γλυκό που έφτιαχνε τότε στο εστιατόριό της.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 14 Μαρτίου ο Άκης Πετρετζίκης παρουσίασε στην εκπομπή του στον Alpha τη γαλατόπιτα Μάνης, τονίζοντας πως “τέτοια διαδικασία και τέτοια συνταγή δεν έχετε ξαναδεί και δεν έχετε ξαναφάει. Είναι από τις πιο γευστικές συνταγές που έχουμε σαν χώρα”. Στο μίγμα του ωστόσο, ο Άκης έβαλε καρύδι, ενώ άνοιξε δικό του φύλλο.

Ωστόσο, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με ανάρτησή της στο instagram υπενθυμίζει ποιος είναι ο “νονός της συνταγής” και εκφράζει τη χαρά της που εμπνέει και πολλούς να αντιγράψουν μαζί με τα υλικά και το πρωτότυπο όνομα που της έδωσε εκείνη το 2012.

Ο Άκης Πετρετζίκης χρησιμοποίησε αντί για αμύγδαλο, καρύδι και αυτό επισημαίνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που κλείνει την ανάρτησή της σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Τα παιδιά μου τα ξέρω ένα ένα γιατί τα γέννησα εγώ. Να τη φτιάξετε είναι μοναδική, ε όχι και τόσο μοναδική αφού κοπιαρίστηκε από πολλούς” και “έμαθα στη ζωή μου να μην κοιτάω ποτέ τι κάνει ο διπλανός μου. Έτσι ξεκίνησα κι έτσι πορεύομαι στη ζωή μου. Δεν καταδέχομαι να αντιγράψω ποτέ και κανέναν και ο νοών νοείτο ή απλά συνεχίζει να εμπνέεται, με δικούς μου τίτλους και άλλους ξηρούς καρπούς”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ