Δημήτρης Σχοινάς: Μου δίνουν φτερά οι γονείς μου

Της Πολυξένης Καραμίχα,

Tο 2006 ο Δημήτρης Σχοινάς και ο πατέρας του, Διονύσης, συναντήθηκαν μουσικά για τις ανάγκες του τραγουδιού «Είμαι ακόμα παιδί». Εκείνη η στιγμή ήταν καθοριστική, όπως εξηγεί ο ίδιος, γιατί κατάλαβε ότι η μουσική για εκείνον ήταν μονόδρομος: «Το κατάλαβα από τότε που ήμουν 6 ετών και τραγούδησα μαζί με τον πατέρα μου το “Είμαι ακόμα παιδί”. Νιώθω πως θέλω να κάνω για πάντα μουσική. Είναι αυτό που αγαπάω, μου αρέσει πάρα πολύ, μου δίνει χαρά, με εκφράζει».

Ως ενήλικος πια, ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον πατέρα του. «Μεγάλωσα μέσα στη μουσική. Από πολύ μικρή ηλικία πήγαινα στο στούντιο του πατέρα μου, ήμουν συνέχεια δίπλα του και δεν τον άφηνα σε ησυχία! Μου απαντούσε σε όλα όσα τον ρωτούσα και σιγά-σιγά άρχισε να με μαγεύει η διαδικασία της δημιουργίας ενός τραγουδιού», εξηγεί. Γιατί, όμως, αποφάσισε να συστηθεί μουσικά στο κοινό τη δεδομένη στιγμή; «Έγραψα το “Όλα μαζί” πριν από ένα χρόνο και αποφάσισα να το βγάλω τώρα, γιατί νιώθω πως, μέσα σε αυτή την κατάσταση που ζούμε τόσο καιρό, το τραγούδι αυτό, με την “ανεβαστική” μουσική και τον γρήγορο ρυθμό του, μπορεί να δώσει χαρά σε όποιον το ακούει».

Χαρά ένιωσε, εξάλλου, και ο ίδιος όταν άκουσε το τραγούδι του. «Και μόνο στη σκέψη ότι το τραγούδι μου έχει βγει και παίζει στα ραδιόφωνα, νιώθω πολλή χαρά και μεγάλη συγκίνηση. Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα να ακούς κάτι δικό σου! Χαίρομαι που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το “Όλα μαζί” και μου κάνει θετικά σχόλια», λέει ο Δημήτρης στη Realnews. Και, όχι, δεν φοβάται τη σύγκριση με τους γονείς του. Αντιθέτως, είναι υπερήφανος για εκείνους.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ