Κοραλία Καράντη: Οι δηλώσεις περί bullying και η παρέμβασή της σε εκπομπή – H απάντηση της Φιλαρέτης Κομνηνού

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της Κοραλίας Καράντη όταν πριν από λίγες ημέρες καλεσμένη στην εκπομπή, “Πάμε Δανάη” έκανε δηλώσεις περί bullying. Η ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: “Ανθρώπους που καταχρώνται την εξουσία τους τους συναντά κανείς σε καθημερινή βάση. Bullying μπορεί να σου κάνει και ο φοροτεχνικός σου, επειδή εξαρτάσαι από αυτόν. Bullying μπορεί να σου κάνει και ο αλλοδαπός στα φανάρια, επειδή βλέπει ότι είσαι γυναίκα και δεν πάει σε αυτόν που είναι άντρας, δίπλα του. Έρχεται σε σένα και θέλει σώνει και ντε και καλά, να σου καθαρίσει το τζάμι και καμιά φορά σε απειλεί με το βλέμμα. Ο αλλοδαπός, ο τελευταίος στην κοινωνία… Το bullying είναι μέσα στη ζωή. Η ζωή είναι γεμάτη μπούληδες” ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από χρήστες των social media.

Οι δηλώσεις αυτές σχολιάστηκαν και στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha, με την Κοραλία Καράντη να ζητεί να παρέμβει τηλεφωνικώς και να δώσει διευκρινίσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για λεκτική αστοχία και να κάνει λόγο για ανθρωποφαγία: “Δεν είμαι από αυτούς που βγαίνουν συχνά να πουν την άποψή τους και τη γνώμη τους. Θα έπρεπε, νομίζω να με έχει προειδοποιήσει ότι θα κάνετε κάτι τέτοιο, γιατί πραγματικά όλες αυτές τις ημέρες, από την προηγούμενη Πέμπτη που πήγα στην εκπομπή του Πάμε Δανάη, προσπαθώ να καταπιώ τον θυμό και την αγανάκτησή μου για την παραμόρφωση των λόγων μου… Δεν είχα καμία πρόθεση να πω αυτά τα τερατώδη πράγματα που μου καταλογίζονται. Έχω γράψει διάφορες επιστολές, τις οποίες δεν έχω στείλει γιατί δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά. Δεν είμαι δικτυωμένη στο facebook και δεν έχω Instagram και δανείστηκα τη σελίδα ενός φίλου για να αναρτήσω αμέσως κάτι που αφορά τους μετανάστες… Μου χτυπάτε ένα πράγμα, για το οποίο είμαι πάρα πολύ ευαίσθητη. Εγώ η ίδια προέρχομαι από οικογένεια προσφύγων, πάρα πολλά μέλη της οικογένειάς μου ήταν μετανάστες στα πέρατα της γης. Η καλύτερη φίλη μου, η επιστήθια φίλη μου εδώ και 25 χρόνια, είναι μετανάστρια. Έχω πολλούς φίλους μετανάστες. Δεν βγαίνω να το διατυμπανίσω. Αυτό που είπα είναι ότι η θέση της γυναίκας είναι τέτοια στην κοινωνία, που ακόμη κι ένας άνθρωπος που είναι αδικημένος, πονεμένος, στέκεται στο φανάρι, ακόμη κι αυτός μπορεί να ασκήσει bullying σε μια γυναίκα, επειδή είναι γυναίκα. Αυτό ήθελα να πω. Ευχαριστώ που μου δίνετε το βήμα για να ξεπεράσω τη δειλία και τον φόβο που αισθάνονται κι άλλοι άνθρωποι να μιλήσουν και να πουν την αντίθετη γνώμη, γιατί νόμιζα ότι έχουμε δημοκρατία και το να βγει κάποιος να πει κάτι, δεν θα βρεθεί αμέσως στον Καιάδα, επειδή έχει μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων… Όταν είπα τελευταίος εννοούσα ανυπεράσπιστος. Όποιος είδε την εκπομπή, την αναθεματισμένη που είχα την αφέλεια να πάω για να πω δυο λόγια για το επάγγελμά μου, που βάλλεται αυτήν τη στιγμή σε τραγικό βαθμό, θα καταλάβαινε αυτό που ήθελα να πω” ξέσπασε και στη συνέχεια αναφώνησε: “Έλεος! Με την ανθρωποφαγία, έλεος…” διαβάζοντας στη συνέχεια την επιστολή που είχε γράψει, δηλώνοντας ότι θα καταθέσει σαν μάρτυρας υπεράσπισης των γυναικών συναδέλφων της αν μια συγκεκριμένη υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο γιατί η υπόθεση αυτή την αφορά προσωπικά γιατί είχε βρεθεί και η ίδια σε θέση θύματος”. “Ας με κανιβαλίσετε…” και σημείωσε ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια της. “Έκανα μια αστοχία που ο καθένας μπορεί να κάνει. Δεν μπορείτε να με κανιβαλίζετε. Είπα άλλα πράγματα που ενόχλησαν προφανώς. Αυτοί που ενοχλήθηκαν, πιάστηκαν από αυτό το φραστικό ατόπημα, γιατί επί της ουσίας ήταν ολοφάνερο ότι δεν ήθελα να πω αυτό που μου καταλογίζουν”.

Το βίντεο από το gossip-tv.gr

Η συνάδελφος της Κοραλίας Καράντη. Φιλαρέτη Κομνηνού, πάντως. σχολίασε με τον δικό της τρόπο τις αρχικές δηλώσεις της, ανεβάζοντας τη φωτογραφία ενός αλλοδαπού στα φανάρια γράφοντας στην ανάρτησή της στο instagram: “Εμένα πάντως κάθε φορά που μου καθαρίζει τα τζάμια στο αυτοκίνητο το παιδί απ;o το Μπαγκλαντές και με αποκαλε;i”γειά σου φίλη μου” η ψυχή μου γαληνεύει ..ψάξτε αλλού για bullying”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ