Φιλίτσα Καλογεράκου: Μου είπε “θα μου κάτσεις και μετά θα ανεβάσουμε το έργο” – ΒΙΝΤΕΟ

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας καθώς και σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Η ηθοποιός Φιλίτσα Καλογεράκου αναφέρθηκε στη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε στον εργασιακό της χώρο στην προσπάθεια της να ανεβάσει ένα θεατρικό έργο.

“Είχα τα πνευματικά δικαιώματα ενός θεατρικού έργου και προσπαθούσα να βρω συνεργάτες για να μπορέσω να το ανεβάσω. Γνωρίζω τον εν λόγω κύριος ‘Χ’, ήταν σεναριογράφος, συγγραφέας, παραγωγός κινηματογράφου και τηλεόρασης. Κανονίζουμε επαγγελματικό ραντεβού για να του δώσω το έργο να το διαβάσει και αν τον ενδιαφέρει να προχωρήσουμε σε συνεργασία. Όταν του δίνω το έργο ο κύριος ‘Χ’ μου απαντάει: ‘Αγαπητή κ. Καλογεράκου θα μου ‘κάτσεις’, θα σου ξαναγράψω το έργο για να είναι δικό μου και μετά θα το ανεβάσουμε’. Και μου είπε: ‘αν δεν, δεν’ και του απάντησα ‘όχι’ και σηκώθηκα και έφυγα”, είπε η ηθοποιός.

“Η εντολή την οποία έχω είναι να προχωρήσουμε σε μήνυση στην οποία θα ζητούμε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος αυτού του ανθρώπου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Θα αποδείξουμε ότι ο άνθρωπος αυτός εκμεταλλεύτηκε την εργασιακή ανάγκη για να ικανοποιήσει τις γενετήσιες ορέξεις του”. δήλωσε ο συνήγορος της ηθοποιού, κ. Στέλιος Σούρλας.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ