“Λύγισε” ο Πέτρος Φιλιππίδης – Τα δάκρυα του Θηβαίου και όσα αποκάλυψε για την φιλία τους – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου υποδέχθηκε στο «Ενώπιος Ενωπίω» τον Πέτρο Φιλιππίδη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στην εκπομπή έκανε παρέμβαση ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Θηβαίος. Τους δυο τους ενώνει μια μακρά φιλία.

“Στην οδό Αγησιλάου, στο Μεταξουργείο, υπήρχε ένας φούρνος που τον είχε η Ευαγγελία Αλεξίου, με την οποία η μητέρα μου ήταν φίλη. Στις 31 Δεκεμβρίου 1962 η Ευαγγελία Αλεξίου γέννησε ένα αγόρι, τον Πέτρο Φιλιππίδη, και επτά μέρες αργότερα γεννήθηκα εγώ! Όταν ζήτησα κιθάρα, ο πατέρας μου μού είπε να πάω να δουλέψω και έτσι εγώ ζήτησα από τον Πέτρο να δουλέψω στον φούρνο τους. Για πέντε μήνες κουβάλαγα γιαούρτια και έφτιαχνα φρατζόλες” περιέγραψε. Ο Χρήστος Θηβαίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μιλώντας για τη σχέση τους, ενώ του αφιέρωσε και ένα τραγούδι με την κιθάρα του.

“Είναι μεγάλος δάσκαλος ο Πέτρος και τον θαυμάζω. Δεν είναι κωμικός ηθοποιός, είναι κωδικός. Μου μεταφέρει την τέχνη του και μου την κάνει ανεξίτηλη. Μου επικεντρώνει την μνήμη και με διδάσκει. Του χρωστάω όλα αυτά” τόνισε, ενώ ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ