Πέθανε ο Mr Disneyland στα 85 του χρόνια – ΦΩΤΟ

Στα 85 του έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της Ντίσνεϊ, πρώην αντιπρόεδρος των θεματικών πάρκων της δυτικής ακτής, Ρον Ντομίνγκεζ. Ήταν γνωστός ως “Mr. Disneyland”. Στο πλευρό του ήταν η επί 41 έτη σύζυγός τους Μπέτι, την οποία γνώρισε στην Disneyland. Τις τελευταίες έξι εβδομάδες φέρεται να ήταν σε ξενώνα αποκατάστασης καθώς είχε σπάσει τον γοφό του έπειτα από μία πτώση.

Τη γνωστοποίηση του θανάτου του έκανε το Disneyland Alumni Club στο facebook όπου σημείωσε “μερικά δυσάρεστα νέα στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ο Ρον ήταν αυθεντικό μέλος της Disneyland Cast Membe περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Η οικογένειά του ήταν ιδιοκτήτρια και κάτοικος σε μία έκταση per;ipoy 40,5 στρεμμάτων με πορτοκαλεώνες που τα αγόρασε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ για την Disneyland το 1954”. Ο ίδιος ο Ρον αστειευόταν ότι το πατρικό του ήταν εκεί που σήμερα βρίσκεται η είσοδος για τους Πειρατές της Καραϊβικής.

O τεράστιος φοίνικας στην είσοδο του αξιοθέατου στον ποταμό του Jungle Cruise ήταν δώρο στους παππούδες του, που παντρεύτηκαν τη δεκαετία του 1890. Ο Ρον ήταν 20 ετών όταν έπιασε καλοκαιρινή δουλειά στο θεματικό πάρκο του Αναχάιμ όπου έκοβε εισιτήρια, τον Ιούλιο του 1955. Σε έναν χρόνο πήρε προαγωγή ως προσωρινός επόπτης στη Main Street USA.

Στη διάρκεια των ετών ανέλαβε αρκετές θέσεις επόπτη μέσα στο πάρκο, ενώ το 1970 έγινε διευθυντής επιχειρήσεων. Το 1974 έγινε αντιπρόεδρος της Disneyland και το 1990 κέρδισε τον τίτλο του ειδικού αντιπροέδρου των θεματικών πάρκων της Γουόλτ Ντίσνεί στη Δυτική Ακτή. Αποσύρθηκε το 1994 έπειτα από 39 χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ