Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς “άδειασε” μέσα σε δύο δευτερόλεπτα τον πρίγκιπα Χάρι

Παρέμβαση της βασίλισσας βρίσκεται πίσω από τον αποκλεισμό του πρίγκιπα Χάρι από την κατάθεση στεφάνου στο Κενοτάφιο, τον Νοέμβριο. Αρκετά είχαν ακουστεί εκείνες τις ημέρες για το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα του πρίγκιπα να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ την Κυριακή Μνήμης, που η χώρα τιμά τους πεσόντες ήρωες και τους βετεράνους.

Τώρα, γίνεται γνωστό ότι η βασίλισσα αποφάσισε μόλις σε δύο δευτερόλεπτα τον αποκλεισμό του εγγονού της από την επιμνημόσυνη τελετή, κάτι που οδήγησε τον ίδιο να πάει να καταθέσει μόνος του στεφάνι συνοδεία της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ στο Εθνικό Κοιμητήριο του Λος Άντζελες, ώστε να αποτίσουν τιμή στους πεσόντες στρατιώτες της Κοινοπολιτείας. Άφησαν τα λουλούδια σε δύο τάφους, ο ένας ανήκε σε πιλότο της αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας και ο άλλος σε στρατιώτη του καναδικού πυροβολικού. Το ζευγάρι αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες μετά την απόρριψη του αιτήματός του από τα Ανάκτορα, κάτι που όπως φαίνεται ήταν απόφαση… δευτερολέπτων για τη βασίλισσα. Το περιστατικό δεν είχε σχολιασθεί εκείνη την εποχή γιατί η βασιλική οικογένεια δεν θέλησε να μετατρέψει μία εθνική πράξη μνήμης και απόδοσης τιμής σε οικογενειακό καβγά. Τότε είχε ειπωθεί ότι οι αξιωματούχοι του Παλατιού πήραν την απόφαση χωρίς να τη συζητήσουν με τη βασίλισσα. Όμως, η Daily Mail δημοσιεύει ότι ήταν η γιαγιά του Δούκα του Σάσεξ, η ίδια η βασίλισσα που τον “άδειασε” σε δύο δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής ταμπλόιντ, η Κυριακή Μνήμης κατέχει σημαντική και περίοπτη θέση στο ημερολόγιο της βασίλισσας, είναι μία από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες και τίποτα δεν γίνεται χωρίς αυτή να είναι ενημερωμένη” . Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα που επικαλείται πηγή των Ανακτόρων “οι άνθρωποι υπαινίσσονται ότι η αντίδραση του Παλαιού στο αίτημα του Χάρι ήταν μικροπρεπής. Αλλά ήταν απόφαση της βασίλισσας. Και μάλιστα είχε απόλυτη άποψη για το θέμα”. Όπως προστίθεται: “Αν και η βασίλισσα θαυμάζει τον Χάρι για τα επιτεύγματά του τόσο εντός όσο και εκτός στρατού, το αίτημά του αυτό ήταν ένα παράδειγμα ότι δεν είχε αντιληφθεί τι σημαίνει γι’ αυτόν να είναι ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας. Η βασίλισσα είναι της άποψης ότι δεν μπορείς να διαλέγεις και να αποφασίζεις τι να κάνεις όσον αφορά στον θεσμό. Είτε είσαι μέσα είτε έξω”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ