Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί ακυρώθηκαν οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί – Πρώτη φορά στα 33 χρόνια

Για πρώτη φορά εδώ και 33 χρόνια φέρεται να αναβάλλονται οι οικογενειακοί εορτασμοί για τη βασιλική οικογένεια στο Σάντρινγκχαμ, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αν και πηγή μέσα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση, οι φήμες θέλουν τη βασίλισσα να αυτοαπομονώνεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ ενώ μαζί της είναι και ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος αφού έφυγε από το Νόρφολκ έπειτα από έναν μήνα καραντίνας. Πηγή από το Σάντρινγκχαμ ανέφερε: “Μας είπαν να μην τους περιμένουμε πίσω για τα Χριστούγεννα”. Αυτή η είδηση έρχεται αφού κάποιοι από τους υπαλλήλους στην έκταση αρνήθηκαν να παραμείνουν σε καραντίνα μακριά από τις οικογένειές τους. Έτσι η βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου που είναι ήδη 99 ετών, πέρασαν δύο εβδομάδες σε βοηθητικό κτίριο στο Σάντρινγκχαμ και όχι στην κυρίως έπαυλη. Λέγεται ότι ζητήθηκε από περίπου 20 υπαλλήλους να παραμείνουν στο κτήμα του Νόρφολκ μακριά από τις οικογένειές τους ώστε να εξυπηρετήσουν τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα Φίλιππο και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας τη γιορτινή περίοδο. Ωστόσο, εκείνοι αντέδρασαν στο σχέδιο να παραμείνουν στη βασιλική κοινωνική “φούσκα” για τα Χριστούγεννα αν και η βασίλισσα με τον σύζυγό της παρέμειναν σε καραντίνα για να μειώσουν την ένταση που είχε προκληθεί.

Πηγή από το κτήμα είπε “τίποτα δεν έχει επιλυθεί καθώς το προσωπικό ακόμη αρνείται να μείνει σε καραντίνα μακριά από την οικογένειά τους. Οπότε μοιάζει εντελώς σίγουρο ότι δεν μπορούν να κάνουν Χριστούγεννα μέσα στο μεγάλο σπίτι στο Σάντρινγκχαμ. Είναι πιθανό, ωστόσο, να το κανονίσουν σε ένα μικρότερο για τον Φίλιππο και τη βασίλισσα. Αλλά καθώς η βασίλισσα και ο Δούκας μετακινήθηκαν στο Ουίνδσορ, όπου ξέρουν ότι λειτουργεί η προστατευτική “φούσκα” τους, κάνει πιο εύκολο να αρχίσουν να σχεδιάζουν εκεί τη διαμονή για τα Χριστούγεννα”. Κάτι που σημαίνει ότι η βασίλισσα ίσως υποχρεωθεί να γιορτάσει στο Ουίνδσορ τα Χριστούγεννα, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και 33 χρόνια. “Η βασίλισσα είναι έξαλλη. Το προσωπικό είπε “φτάνει”. Είναι κάτι άνευ προηγουμένου. Όλοι θέλουν να είναι πιστοί αλλά πιέζονται ήδη αρκετά με το να τους ζητείται να απομονωθούν από τις οικογένειές τους μέσα στις γιορτές. Γίνονται συζητήσεις αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς να εικάσουμε τις επιπτώσεις για τα Χριστούγεννα”.

Η βασίλισσα τυπικά περνά το διάλειμμα του χειμώνα στο Σάντρινγκχαμ, όπου ταξιδεύει μετά το χριστουγεννιάτικο πάρτι με στενό οικογενειακό κύκλο στο Μπάκιγχαμ τον Δεκέμβριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ