Σπύρος Φωκάς: Καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο – Τα χρέη “τσάκισαν” τον ηθοποιό

Καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο στο σπίτι του, στο Καλαμάκι Κορίνθου, βρίσκεται πλέον ο Σπύρος Φωκάς. Εκεί στα 30 τετραγωνικά που ζει, περικλείεται η ιστορία ενός από τους πιο γοητευτικούς ηθοποιούς όλων των εποχών με διεθνή καριέρα, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του.

Έπειτα από τη διακοπή ρεύματος στο σπίτι του λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών και την παρακράτηση των πνευματικών δικαιωμάτων από την Εφορία, η υγεία του κλονίστηκε ανεπανόρθωτα λόγω συναισθηματικής φόρτισης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η σύζυγός του Λίλιαν Παναγιωτοπούλου – Φωκά, καθώς και ο φύλακας άγγελός του που βρίσκεται νύχτα μέρα στο πλευρό του, ο Λευτέρης, τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο , όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καταφέρει ο σπουδαίος ηθοποιός να πάρει εξιτήριο. Η υγεία του ηθοποιού είχε ήδη κλονιστεί με αποτέλεσμα να παραλύσει μερικώς στο σώμα του. Πλέον κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Από τους πρώτους που τον επισκέφτηκαν ήταν ο ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου, ενώ η παλιά και αγαπημένη του φίλη και πρόεδρος από το Σπίτι του Ηθοποιού Άννα Φόνσου κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό.

Χθες, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μόλις πληροφορήθηκε το δράμα του ηθοποιού έδωσε εντολή και εκταμιεύτηκε ένα ποσό για τις πρώτες ανάγκες του ενώ ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού τραγουδιού και ένας ομογενής από τις ΗΠΑ πλήρωσαν την οφειλή στη ΔΕΗ και κάποια άλλα τρέχοντα έξοδα.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ