Τσάντγουικ Μπόουζμαν: Η ανακοίνωση θανάτου του το tweet με τα περισσότερα like -ΦΩΤΟ

Σοκ προκάλεσε στον χώρο του κινηματογράφου η είδηση θανάτου του πρωταγωνιστή του “Μαύρου Πάνθηρα” Τσάντγουικ Μπόουζμαν, έπειτα από τετραετή μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Θαυμαστές απ’ όλο τον κόσμο δεν έχουν σταματήσει να εκφράζουν τη θλίψη τους με αναρτήσεις στο twitter από την Παρασκευή, ενώ η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του σταρ, με την οποία ανακοινώθηκε η τραγική είδηση, έγινε το tweet με τα περισσότερα like. Συγκεκριμένα, έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περίπου 7 εκατ. like και 3 εκατ. retweet και σχόλια.

Παράλληλα, οι θαυμαστές του ηθοποιού διοργανώνουν προβολές της ταινίας «Μαύρος Πάνθηρας» χρησιμοποιώντας τα hashtag #BlackPanther #WakandaForever και ως εκ τούτου το Twitter έχει ενεργοποιήσει ξανά το αρχικό emoji «Black Panther» για να βοηθήσει τους θαυμαστές να συνδεθούν και να μιλήσουν για την κληρονομιά του Μπόουζμαν.

Ο πολιτιστικός αντίκτυπος του Μπόουζμαν και του «Μαύρου Πάνθηρα» της Marvel δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Κατέρριψε κάθε ρεκόρ και έγινε το φιλμ μαύρου σκηνοθέτη με τα υψηλότερα κέρδη και το πρώτο με υπερήρωες που έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας. Ο ηθοποιός είχε επισκεφθεί δύο φορές τη Νότια Αφρική για έρευνα και η ερμηνεία του ως αντιπολεμικού ήρωα απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια σε μία ταινία που επαινέθηκε για τη σκηνοθεσία, τα ειδικά εφέ και την αφήγησή της. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον κόσμο του Χόλιγουντ με τη Marvel να αποχαιρετά τον ήρωα της. «Οι καρδιές μας ράγισαν και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Τσάντγουικ Μπόουζμαν. Ο θρύλος σου θα ζει για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ