Μαρινέλλα και Παπαδόπουλος μιλούν στο enikos.gr για τον δικό τους Γιάννη Πουλόπουλο

Των Βασίλη Μπουζιώτη-Νίκης Κώτσου

Συντετριμμένος είναι ο καλλιτεχνικός χώρος από τη μεγάλη απώλεια του σπουδαίου τραγουδιστή Γιάννη Πουλόπουλου. Ανάμεσά τους και ο σημαντικός στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος που του έγραψε τραγούδια-διαμάντια, αλλά και η μοναδική Μαρινέλλα που συνεργάστηκε μαζί του.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή ιδιωτικό θεραπευτήριο ύστερα από καρδιακή ανακοπή στα 79 του αφήνοντας ένα τεράστιο κενό τόσο στη μουσική οικογένεια της Ελλάδας όσο και στη δική του. Στο άκουσμα της αναπάντεχης είδησης,ο καλλιτεχνικός κόσμος εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη.

Διαβάστε τι μας είπαν η Μαρινέλλα και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος για το enikos.gr

Μαρινέλλα: «Τι να πω για έναν τόσο μεγάλο καλλιτέχνη σαν τον Γιάννη Πουλόπουλο; Δουλέψαμε μαζί όταν είμαστε κι οι δυο νέοι τραγουδιστές, για δύο ολόκληρες σεζόν και θυμάμαι την συνεργασία μας αυτή με πολύ τρυφερότητα και αγάπη. Ο Γιάννης ευτύχησε να ερμηνεύσει μερικά από τα σπουδαιότερα ελληνικά τραγούδια και σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή με την υπέροχη φωνή του. Θεωρώ τον Γιάννη αναντικατάστατο. Καλό σου ταξίδι, φίλε μου αγαπημένε».

Λευτέρης Παπαδόπουλος: «Ο Γιάννης Πουλόπουλος ήταν ένας πολύ σπουδαίος τραγουδιστής, με μια ιδιόρρυθμη, εφηβική φωνή. Η μεγαλύτερή του επιτυχία, ο “Δρόμος”, είναι συγχρόνως και το μεγαλύτερο σουξέ της ελληνικής δισκογραφίας. Εκείνο που χαρακτηρίζει τον Πουλόπουλο είναι οι επιλογές που έκανε σε σχέση με το καλό τραγούδι. Απόδειξη αυτού είναι, εκτός από τον“Δρόμο”και τα “12 τραγούδια του Λόρκα”, που έκανε την ίδια εποχή με μεγάλη επιτυχία επίσης!».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ