• Ανήλικη τρανς αποκαλύπτει: “Το φύλο μου είναι το λιγότερο συναρπαστικό πράγμα σε μένα”

  11:24 μμ, Πέμπτη 11 Ιουν 2020 11:24 μμ, Πέμπτη 11 Ιουν 2020

  Η Rebekah Bruesehoff, μια 13χρονη ακτιβίστρια που μεταδίδει λόγια αγάπης και αποδοχής για την κοινότητα LGBTQ + από τα 10 της, έχει ήδη επιτύχει πολλά σε τόσο νεαρή ηλικία. Ως δημόσια ομιλήτρια και συνήγορος, η Rebekah έχει καταθέσει στο κρατικό νομοθετικό σώμα του New Jersey σχετικά με τη σημασία του να επιτρέπεται στα τρανς άτομα να αλλάζουν το φύλο στο πιστοποιητικό γέννησής τους και πρόσφατα επιλέχθηκε να γίνει μέρος του Marvel’s Hero Project on Disney +, το οποίο παρουσιάζει τα παιδιά που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Η Rebekah μίλησε στο Popsugar για το πώς είναι να είσαι τρανσέξουαλ το 2020, τι κάνει για να αγωνιστεί για ίσα δικαιώματα και πώς αντιμετωπίζει τα αρνητικά σχόλια.

  «Όταν γεννήθηκα, όλοι πίστευαν ότι ήμουν αγόρι, αλλά μέσα μου ήξερα ότι ήμουν κορίτσι. Πάντα ένιωθα διαφορετική», είπε η Rebekah. «Όταν ήμουν περίπου 7 ή 8 ετών, είχα άγχος και κατάθλιψη, που δεν φαινόταν φυσιολογικό για ένα παιδί στην ηλικία μου. Μιλούσα με τη μαμά μου και έναν θεράποντα φύλου και μάθαμε ότι μπορεί να είμαι τρανς. Μόλις άκουσα η λέξη «τρανσέξουαλ» και ήξερα τι εννοούσε, απλώς χτύπησε στο μυαλό μου. Είπα «αυτό είμαι εγώ» και τα πράγματα συνδέθηκαν. ”

  Παρά το γεγονός ότι είναι ένα θετικό παράδειγμα για άλλα παιδιά που είναι trans και εκείνα που μεταβαίνουν ή σκέφτονται να το κάνουν, η Rebekah θέλει να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι το φύλο της δεν είναι η μόνη πτυχή της προσωπικότητάς της.

  “Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μοιραστώ την ιστορία μου γιατί πολλά παιδιά σαν κι εμένα δεν έχουν υποστήριξη στα σπίτια, τις κοινότητες ή τις εκκλησίες”, εξήγησε η Rebekah. «Θέλω να βλέπουν ανθρώπους σαν κι εμένα ως πρότυπα και ως ένδειξη ελπίδας. Μπορώ να διδάξω στους ανθρώπους ότι τα trans παιδιά είναι ακριβώς όπως τα άλλα παιδιά και ότι δεν με καθορίζει το φύλο μου. Συχνά λέω ότι το φύλο μου είναι το λιγότερο συναρπαστικό πράγμα σε μένα – Έχω πολλά άλλα πράγματα που κάνω, πράγματα που αγαπώ. ”

  Δεδομένης της εμπειρίας της στο κοινό, η Rebekah δυστυχώς έχει δεχθεί πολύ κριτική. Παρόλο που μπορεί να είναι τρομακτικό να απευθυνθείς σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που στρέφονται εναντίον σου, η ίδια αναφέρει: «Μας μισούν πολύ, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει απλώς να ξέρετε ότι θα είναι εντάξει στο τέλος. Δεν θα συμφωνήσουν όλοι μαζί σας, δεν θα σας υποστηρίξουν όλοι, αλλά θα υπάρξουν εκείνοι οι χώροι [και οι άνθρωποι] που πραγματικά σας υποστηρίζουν. Βρείτε αυτούς τους χώρους, μπορείτε να αγκαλιάσετε πλήρως τον εαυτό σας και να είστε αυτοί που θέλετε να είστε. “

  Πηγή: marieclaire.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα