Νίκη Σερέτη: Η συγκλονιστική εξομολόγησή της για τον ρατσισμό που έχει βιώσει

Η Νίκη Σερέτη ήταν καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show». Η αγαπημένη “Δεβόρα” από τη σειρά “Εκείνες και Εγώ” μίλησε για τον ρατσισμό στην Ελλάδα και πώς τον έχει βιώσει η ίδια, αποκάλυψε τους λόγους που την οδήγησαν στην ψυχοθεραπεία και αναφέρθηκε στη συνειδητή της επιλογή να απέχει από την τηλεόραση.

“Από μικρή έχω βιώσει τον ρατσισμό”, είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε: “Ήμουν ένα φοβισμένο παιδί, πέραν του αδερφού μου, δεν είχα κάτι να δω ίδιο με μένα και αυτό με παραξένευε. Ήμουν κλαψιάρικο παιδί, αλλά τελικά ανακάλυψα πως είχα λόγο. Στην ψυχοθεραπεία δούλεψα όλα όσα με απασχολούσαν. Δεν θεωρώ ότι έχουμε κάνει βήματα σε σχέση με τον ρατσισμό στην Ελλάδα. Υπάρχει ακόμα. Απλά τα βάζουμε όλα κάτω από το χαλί. Στην τηλεόραση με είχαν ως οικιακή βοηθό ή ως εξωτική γκόμενα. Ρόλοι με ταμπέλες που είχαν να κάνουν σχεδόν πάντα με το χρώμα μου. Είχα πάει στο κομμωτήριο και με ρωτούσαν: “από πού είστε;”. Πλέον με κουράζει κι αυτό. Το θεωρώ ρατσιστικό».

Σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν να απέχει από την τηλεόραση, η Νίκη Σερέτη τόνισε:

“Απλώς προσπάθησα για πολλά χρόνια να φύγω από αυτό, να καθαρίσω και να πάω κάπου αλλού. Ο κόσμος βέβαια ακόμα και τώρα με αγαπάει σαν «Δεβόρα», στον «Μαύρο Ωκεανό» κι άλλες σειρές που που έχω κάνει αλλά ήθελα πια να φύγω. Να εξελιχθώ… Ένιωσα και μετά την ψυχοθεραπεία που έκανα ότι θέλω να ανοίξω τα φτερά μου γιατί δεν είμαι εκεί! Σαφέστατα αγαπώ την τηλεόραση, απλώς οι ρόλοι που θα ήθελα να κάνω, δεν έρχονται. Οπότε ο κόσμος νομίζει ότι τα παράτησα και κάνω κάτι άλλο. Συνεχίζω με το θέατρο αλλά σε πράγματα που με συγκινούν με μια πιο δύσκολη συνθήκη, πιο ταλιμπάν αλλά είναι η καρδιά μου εκεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ