Αλμπάνης: Από τα 60 θέατρα της επαρχίας, μόνο 10 έχουν τις προδιαγραφές για να μην κολλήσουμε το οτιδήποτε

Το ζήτημα αν θα γίνουν παραστάσεις το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιο σοβαρό για όλους τους ηθοποιούς τόνισε ο ηθοποιός Αντίνοος Αλμπάνης στην εκπομπή OPEN Ελλάδα, μιλώντας για την επόμενη ημέρα στο θέατρο. “Το θέατρο και ο πολιτισμός δεν πρέπει να πεθάνει, ο κόσμος έχει ανάγκη τον πολιτισμό, έχει ανάγκη να βγει να δει θέατρο και πρέπει σύντομα να βρεθεί το πλαίσιο να δουλέψουμε στα θέατρα” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Πάντα οφείλουν οι καλλιτέχνες και τα σωματεία να πιέζουν για καλύτερες συνθήκες. Αυτό το οποίο εμένα μου προκάλεσε έκπληξη είναι η δήλωση της κυβέρνησης ότι τώρα λόγω πανδημίας ήρθε στην επιφάνεια το ζήτημα της αδήλωτης εργασίας. Αυτό μόνο ως αφελές μπορώ να το χαρακτηρίσω. Η αδήλωτη εργασία είναι κάτι το οποίο υπήρχε, υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει αν δεν υπάρχουν μηχανισμοί να ελέγχουν τις αδήλωτες εργασίες. Είναι και ο λόγος όμως για τον οποίο πολλοί άνθρωποι του δικού μου κλάδου εμφανίζονται να μην δικαιούνται αυτό το επίδομα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ελέγξουν οι αρμόδιοι” τόνισε.

“Από τα 60 θέατρα που υπάρχουν στην επαρχία, τα 10 έχουν τις προδιαγραφές. Τις προδιαγραφές όχι για να μην κολλήσουμε κορονοϊό, για να μην κολλήσουμε το οτιδήποτε. Οι συνθήκες στις οποίες εργαζόμαστε είναι πολύ άσχημες. Θα πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι ακόμα κι αν δοθεί το πράσινο φως σε μια παραγωγή για περιοδεία, δεν είναι βιώσιμη” πρόσθεσε. “Το να δοθεί ένα επίδομα που ο δικαιούχος θα το πάρει έπειτα από πέντε μήνες, τότε ο άνθρωπος θα τρώει πιθανότατα ήδη από τον κάδο και για εμάς είναι πολύ μεγάλο θέμα να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας” είπε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ