Ζώζα Μεταξά: “Μου πήραν τις πινακίδες, ενώ το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο κάτω από το σπίτι λόγω…καραντίνας”

Την περιπέτεια που περνάει εδώ και λίγες ημέρες, αποκαλύπτει η Ζώζα Μεταξά σε επικοινωνία που είχε το enikos.gr μαζί της, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα στην Πολιτεία για την ανάγκη να στηριχτεί ο κλάδος των καλλιτεχνών, που πλήττεται σφοδρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως μας περιγράφει η γνωστή ηθοποιός, πριν από λίγες ημέρες ημέρες διαπίστωσε ξαφνικά, ότι λείπουν οι πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου της και πάνω υπήρχε αφημένη μία κλήση. Όπως εξηγεί στο enikos.gr, το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι της, καθώς ουσιαστικά δεν το χρησιμοποιούσε τον τελευταίο καιρό εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις. Σύμφωνα με την ίδια, διαπίστωσε ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, επειδή πριν από πέντε ημέρες είχε λήξει η ασφάλεια του αυτοκινήτου της. “Πείτε ότι ήμουν στο νοσοκομείο… είναι φυσιολογικό με όσα συμβαίνουν να μου δίνουν τέτοιο πρόστιμο;”, αναρωτιέται.

Στη συνέχεια, όπως περιγράφει, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας, όπου της είπαν ότι πρέπει να μεταβεί στη ΓΑΔΑ για τη διευθέτηση του ζητήματός της. Υποστηρίζει, δε, ότι όταν ρώτησε τους αστυνομικούς πώς θα μετακινηθεί μέχρι τη ΓΑΔΑ αφού δεν υπάρχει προβλεπόμενος κωδικός για μία τέτοιου είδους μετακίνηση, της απάντησαν να χρησιμοποιήσει τον κωδικό 4 (για παροχή βοήθειας σε άνθρωπο που έχει ανάγκη). Και όταν τελικά πήγε στη ΓΑΔΑ, λέει η κ. Μεταξά στο enikos.gr, “μου έδωσαν ένα mail για να κάνω παράπονο”. Μάλιστα, υποστηρίζει η ηθοποιός, της είπαν ότι θα μπορούσαν ακόμη και να της κόψουν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

“Φαντάζομαι ότι αυτό που συνέβη σε εμένα συμβαίνει και σε άλλο κόσμο”, τονίζει η Ζώζα Μεταξά, σημειώνοντας πως οι ηθοποιοί και οι καλλιτέχνες γενικότερα καλούνται να επιβιώσουν με πενιχρά έως και μηδενικά εισοδήματα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο. “Θα περιμένω από την κυβέρνηση να μου πει πότε θα ανοίξει η δουλειά μου, πότε θα πληρωθώ για να πληρώσω και το πρόστιμο”, τονίζει και προσθέτει πως και η ίδια έχει κάνει αίτηση για να λάβει το προβλεπόμενο επίδομα, ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει πάρει τα χρήματα, όπως λέει. “Είναι τόσοι καλλιτέχνες. Ας βοηθήσουν τον κλάδο. Αισθανόμαστε λες και είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης”, καταλήγει η γνωστή ηθοποιός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ