“Πόλεμος” στην Britpop: Για τα μάτια μιας γυναίκας ο “εμφύλιος” στη βρετανική μουσική σκηνή – ΦΩΤΟ

O “πόλεμος” στην Britpop όπου βασικοί αντίπαλοι είναι οι Oasis και οι Blur κρατά εδώ και είκοσι χρόνια. Κι ενώ ως γνωστή αιτία θεωρείτο η μάχη για την πρωτιά στα chart, καθώς τα δύο συγκροτήματα ανταγωνίζονταν μεταξύ τους και μάλιστα κυκλοφορούσαν επίτηδες την ίδια μέρα τα single της μόνο και μόνο για να νικήσουν κατά κράτος τον φερόμενο αντίπαλο, ο Νόελ Γκάλαχερ έρχεται να δώσει μία διαφορετική αιτία για την πολύχρονη κόντρα. Όπως υποστήριξε ο “εμφύλιος” ξέσπασε όταν ο frontman των Blur Ντέιμον Άλμπαρν “έκλεψε” τη γυναίκα με την οποία έβγαινε εκείνη την εποχή ο frontman των Oasis Λίαμ Γκάλαχερ. Η επική κόντρα ξεκίνησε όταν ο Λίαμ ανακάλυψε ότι ο Ντέιμον έβλεπε τη δική του σύντροφο.

Σύμφωνα με τη Sun, ο Λίαμ υποστήριξε ότι στην κόντρα εμπλέκονταν και ναρκωτικά. “Ο Λίαμ και ο Ντέιμον “έχεζαν” το ίδιο πουλάκι και υπήρχε και πολλή κοκαΐνη. Αυτή ήταν η ρίζα απ’ όπου γεννήθηκε αυτό”. Νέο βιβλίο υπό τον τίτλο “Don’t Look Back In Anger” υποστηρίζει ότι ο Άλαν ΜακΓκι, συνιδρυτής των Creation Records και πρώην μάνατζερ των Oasis, στηρίζει τη θεωρία του Νόελ “Υπήρξε μία κατάσταση με μία κοπέλα. Αυτό προκάλεσε τον πόλεμο στην Britpop. Ο Ντέιμον έβλεπε μία κοντά στον Λίαμ. Ήταν μία από τις πολλές γυναίκες με τις οποίες ο Ντέιμον είχε στενή επαφή” φέρεται να είπε ο Άλαν ΜακΓκι, που πρόσθεσε; “Βρέθηκε μαζί της για ένα one-night stand και αυτό προκάλεσε τη διαμάχη. Αμέσως μετά όλοι στράφηκαν εναντίον όλων”.

Αν και δεν έχει ονομαστεί η γυναίκα, πέτρα του σκανδάλου, οι φαν θεωρούν ότι πιθανόν ήταν η πρώην του Λίαμ Γκάλαχερ, Λίζα Μούρις.

Πηγή: Daily Mail, Metro Πηγή φωτό: kulbritania.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ