Κορονοϊός: Το ξέσπασμα της Χάρις Αλεξίου κατά όσων δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας – ΒΙΝΤΕΟ

Το δικό της μήνυμα για τον κορονοϊό θέλησε να στείλει η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου. Η αγαπημένη τραγουδίστρια μίλησε για το πως βιώνει η ίδια τον κατ’ οίκον περιορισμό εξαιτίας των μέτρων που έχουν επιβληθεί από την πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

«Είμαι μαζί με όλο τον κόσμο. Είμαι και εγώ κλεισμένη στο σπίτι μου 20 μέρες. Παίρνω τα μέτρα που μας ζητάει η πολιτεία. Δεν πρέπει, όμως, να περιμένουμε από την πολιτεία να μας πει να προσέχουμε. Όταν βλέπουμε να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι. Γιατί χρειαζόμαστε να μας κουνήσει κάποιος το δάχτυλο και να μας πει πως θα σωθούμε;», δήλωσε η Χάρις Αλεξίου στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε και να ευγνωμονούμε τη ζωή μας γιατί έχουμε ένα σπίτι να μείνουμε και να προφυλάξουμε τον εαυτό μας από τα χειρότερα. Την κατάσταση την παρακολουθούμε από την τηλεόραση. Εμείς είμαστε σε ένα σπίτι καθαρό και προσέχουμε τον εαυτό μας, να σκεφτούμε τους ανθρώπους όπως είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές που δεν είναι virtual η κατάσταση για αυτούς, είναι μία πραγματικότητα. Έχουν μπροστά τους τους ανθρώπους που υποφέρουν, που δεν μπορούν να αναπνεύσουν, που δεν μπορούν να αναπνεύσουν, που πεθαίνουν στα χέρια τους… Αυτούς τους ανθρώπους να σκεφτόμαστε και να ευγνωμονούμε το Θεό που εμείς είμαστε σε ένα ασφαλές μέρος και ας το σεβαστούμε αυτό», πρόσθεσε η αγαπημένη ερμηνεύτρια.

Η Χάρις Αλεξίου ήταν πολύ σκληρή με όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας για τη μη διασπορά του κορονοϊού, λέγοντας πως είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει να… αυτοκτονήσει, όμως δεν του φταίει σε τίποτα ο δίπλα του που θέλει να ζήσει. «Μην πάμε να κάνουμε τους “έξυπνους”. Γιατί δεν είμαστε οι έξυπνοι εμείς. Κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει, ας πάει να αυτοκτονήσει, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως να μεταφέρει στον άλλον αυτό…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια αναφέρθηκε επίσης και στις δουλειές της που αναγκαστικά αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού λέγοντας: «Όταν θα βγούμε από την κατάσταση του σοκ που βρισκόμαστε, γιατί είμαστε σε μια κατάσταση σοκ αυτή τη στιγμή, υπάρχουν καλλιτέχνες που μπορούν να δημιουργήσουν μέσα σε αυτή την κατάσταση . Άκουσα το τραγούδι που έχει κάνει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με τα παιδιά του και ήταν ένα αριστούργημα. Αυτόν τον καιρό μελετούσα τον ρόλο που θα έκανα ή ελπίζω ότι θα κάνω στην Επίδαυρο. Να είμαστε καλά, είναι μία υπέροχη παράσταση που θα κάνει ο Γιώργος Νανούρης με σημαντικούς ηθοποιούς και είναι τιμή μου που θα είμαι σε αυτή την παράσταση».

Τέλος, η αγαπημένη ερμηνεύτρια έστειλε το δικό της μήνυμα για όλο αυτό που ζούμε επισημαίνοντας «μέσα από αυτό το ζύμωμα που θα γίνει αυτόν τον καιρό, ελπίζω ότι θα βγει κάτι. Κάποιοι θα το αντέξουν κάποιοι άλλοι όχι. Αλλά βρε παιδιά, λίγο σοβαροί να είμαστε», κατέληξε η Χάρις Αλεξίου.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ