Άγγελος Αντωνόπουλος: Τι αποκάλυψε για τα παιδικά χρόνια στην Αρχαία Ολυμπία και την μητέρα του – ΒΙΝΤΕΟ

“Μεγάλωσα στην Αρχαία Ολυμπία και είναι σαν να μην έφυγα ποτέ. Τα όνειρά μου, τα 60 αυτά χρόνια είναι στο Αλφειό και κάνω μπάνιο. Ή πάω στο Γυμνάσιο, ή στο σταθμό του τρένου, που ήταν τα αγαπημένα μου μέρη. Εκεί βλέπω τα όνειρά μου τόσα χρόνια” δήλωσε ο Άγγελος Αντωνόπουλος σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω”.

“Ανεβάσαμε σαν παιδιά ένα θεατρικό έργο πάνω σε μια ταράτσα, έγινε χαμός, μαζεύτηκαν όλοι και ήταν αρκετό για να μπει το μικρόβιο. Ήταν σπουδαία” συμπλήρωσε.

“Έκανα διάφορες δουλειές, όμως δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Το είχα συνέχεια στο μυαλό μου. Πήγα στο υπόγειο στο Θέατρο Τέχνης, ο Κουν τότε ήταν πολύ απασχολήμένος. Κόσμος… Χατζηδάκις, Τσαρούχης… ηθοποιοί. Πώς να τον απασχολήσω εγώ; Κάθισα σε τέτοια θέση ώστε να τον αναγκάσω να με προσέξει. Έτσι και έγινε, με ρώτησε τι θέλω και του είπα θέλω να γίνω ηθοποιός, μου είπε να πάω την άλλη ημέρα, αλλά ήταν χειρότερα. Του απήγγειλα την Ιθάκη του Καβάφη. Και μου λέει ο Κουν, τι να σας πω συνήθως τα ποιήματα δεν τα λέμε έτσι, αλλά την Ιθάκη με πείσατε ότι μόνο έτσι μπορούμε να την λέμε. Αυτό ήταν για εμένα φοβερό, απογειωτικό” ανέφερε ο Άγγελος Αντωνόπουλος.

“Ο πατέρας μου πήρε την μητέρα μου από το χωριό και την έφερε στην Αθήνα. Αλλά, έφυγε νωρίς. Η μητέρα ζούσε στα Ολύμπια, έτσι το λέμε εμείς, σε ένα μαγέρικο. Εκεί έτρωγαν οι αρχαιολόγοι με τους συνεργάτες τους. Κάποιο βράδυ ο παππούς, ο πατέρας της λέει κερνάω γιατί γεννήθηκε η κόρη μου, ένας από αυτούς λέει θα την βαφτίσω εγώ. Ήρθε η ημέρα της βάφτισης ο νονός ήταν στις Μυκήνες, του τηλεφώνησαν να έρθει και βάπτισε το παιδί Μυκήνα. Ήταν ο Σλήμαν” περιέγραψε για την μητέρα του.

“Γεννήθηκα στα Ταμπούρια, μεγάλωνα όχι με σπουδαίες προϋποθέσεις. Έκανα διάφορες δουλειές μέχρι που είδα θέατρο και θαμπώθηκα. Τα έχασα με την μαγεία αυτή που είδα, στο Εθνικό Θέατρο τον “Θείο Βάνια” του Κουν. Έτσι αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Το είπα στην μάνα μου, τι να σου πω παιδί μου μου απάντησε. Εκείνο το απόγευμα της είπα φεύγω να δώσω εξετάσεις. Μέναμε σε ένα δωμάτιο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αυτή ήταν στο μπαλκόνι και με περίμενε. Έζησε και τον “Άγνωστο Πόλεμο” και μια οικονομική μου άνθηση, είχα σκοπό να της προσφέρω ότι καλύτερο μπορούσα” αφηγήθηκε ο ηθοποιός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ