Άγνωστες πτυχές από τη ζωή της σπουδαίας Ρένας Βλαχοπούλου

Άγνωστες πτυχές μιας μεγάλης σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, της Ρένας Βλαχοπούλου αποκάλυψε ο αδελφός της Σπύρος Βλαχόπουλος μιλώντας στην “Espresso”.

Μία από αυτές τις άγνωστες πτυχές είναι και το ότι η ηθοποιός είχε βοηθήσει πολύ τον Χρόνη Εξαρχάκο. Όταν εκείνος είχε αρρωστήσει βαριά από καρκίνο, η Ρένα ήταν εκείνη που έδινε όλα τα νοσήλια. Όταν πέθανε ο Χρόνης, άφησε πίσω του την υπερήλικη μητέρα του, η οποία ήταν πολύ φτωχή και η Ρένα Βλαχοπούλου, σύμφωνα με τον αδελφό της, την πήρε υπό την προστασία της μέχρι που έκλεισε κι εκείνη τα μάτια της, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του παιδιού της. Βοηθούσε πολύ επίσης και τη σπουδαία αρτίστα της εποχής εκείνης, τη Μπελίντα, όταν κι εκείνη είχε αρρωστήσει βαριά.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ο κ. Βλαχόπουλος θυμάται ότι όταν το 1940 οι Ιταλοί βομβάρδισαν στην Κέρκυρα και σκοτώθηκαν οι γονείς τους, η Ρένα Βλαχοπούλου είχε ξεκινήσει ήδη καριέρα στην Αθήνα και όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό τους βρισκόταν στη σκηνή του θεάτρου “Μακέδος”. Μόλις την ενημέρωσαν, συνέχισε να παίζει και αμέσως μετά κλείστηκε στο καμαρίνι της και κατέρρευσε στο κλάμα.

Σύμφωνα με τον αδελφό της, στην προσωπική της ζωή η αγαπημένη ηθοποιός είχε μεγάλη επιτυχία, πολλά φλερτ και γάμους! «Ο πρώτος της σύζυγος ήταν ο παίκτης της ΑΕΚ Κώστας Βασιλείου. Ένα εξαιρετικό παιδί και πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Τον έλεγαν “μπαλαρίνα”, γιατί ήταν τόσο πολύστροφος, που δεν προλάβαιναν οι άλλοι ποδοσφαιριστές να τον μαρκάρουν.

“Ωστόσο, η αδελφή μου ήταν πολύ τυχερό πλάσμα και, όπως φαίνεται, ο Θεός την αγαπούσε. Λίγο μετά τον γάμο τους, αποφάσισαν να φύγουν από την Ελλάδα με ένα καράβι που είχε δέσει στον Πειραιά. Τα αμπάρια του ήταν γεμάτα ζάχαρη. Λίγο πριν αποπλεύσει, το πλοίο βομβαρδίστηκε και η αδελφή μου σώθηκε από θαύμα. Η δε ζάχαρη έσωσε πολύ κόσμο στην Κατοχή! Λόγω της φωτιάς που πήρε το πλοίο, η ζάχαρη ψήθηκε κι έγινε καραμέλα. Και ο κόσμος πήγαινε με κάθε μέσο στα αμπάρια του πλοίου να πάρει λίγη για να ζήσει. Υστερα από τέσσερα χρόνια η Ρένα χώρισε από τον Βασιλείου και παντρεύτηκε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού Γιάννη Κωστόπουλο, της γνωστής οικογένειας των τραπεζιτών. Όταν χώρισε και από αυτόν, πέρασαν πολλά χρόνια για να παντρευτεί ξανά τον τελευταίο της σύζυγο, τον Γιώργο Λαφαζάνη, τον οποίο λάτρεψε».

Όσον αφορά στα παιδιά, ο κ. Βλαχόπουλος απάντησε λακωνικά: “Καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στη ζωή του» μας λέει, αλλά στη συνέχεια προσθέτει: «Η αδελφή μου δεν επιθυμούσε να αποκτήσει παιδιά. Είχε… περιπέτειες στο να αποκτήσει παιδί».Πηγή: espressonews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ