• "Η ζωή μου χωρίς τη Ζωή" - Η εξομολόγηση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για τη Ζωή Λάσκαρη

  11:21 πμ, Τετάρτη 31 Ιάν 2018 11:21 πμ, Τετάρτη 31 Ιάν 2018

  Σε μία από καρδιάς εξομολόγηση προχώρησε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μιλώντας για τη Ζωή Λάσκαρη στην εκπομπή της Κατερίνας Λάσπα «RealTalk». «Επιβιώσαμε 41 χρόνια. Περάσαμε φουρτούνες, περάσαμε μπουνάτσες και φτάσαμε εδώ. «Έφυγε», δυστυχώς, νωρίτερα από ό,τι θα μπορούσε να φύγει», δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και προσέθεσε: «δυστυχώς, αυτή η κοινή ζωή διακόπηκε. Ευτυχώς, «έφυγε» στον ύπνο της, που είναι μια ευλογία. Αλλά το κενό είναι μεγάλο και η συμφιλίωση με αυτή τη μόνιμη απουσία πάρα πολύ δύσκολη», δήλωσε με συγκίνηση ο γνωστός ποινικολόγος, κοιτάζοντας με τα μάτια υγρά τη φωτογραφία της πάνω στο βαρύ ξύλινο γραφείο του.

  Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος δεν μένει πια στο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη. Επέστρεψε στο κέντρο της Αθήνας και εργάζεται ακόμα περισσότερες ώρες. «Εκείνο το σπίτι ήταν δημιούργημά της, τα πάντα ήταν -αν θέλεις- έργο της Ζωής. Συνεπώς, ένα άδειο σπίτι χωρίς τη Ζωή δεν θα μπορούσε να με κρατήσει με τίποτα. Ζούσαμε στο Πόρτο Ράφτη γιατί αυτή ήταν η επιλογή της. Εμένα πάντα το κέντρο μου άρεσε, πάντα το αγαπούσα και πάντα το αγαπώ. Αλλά, εφόσον ήθελε να μένουμε στο Πόρτο Ράφτη, έμενα μαζί της. Από τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή, ήθελα να είμαι πάλι στο κέντρο, να είμαι κοντά στο γραφείο, στους γνωστούς και στους φίλους, για να έχω μία άμεση επικοινωνία», ανέφερε ο δικηγόρος.

  Ο 84χρονος νομικός, με λόγια τρυφερά, γεμάτα αγάπη και χιλιάδες ευτυχισμένες αναμνήσεις να «τρέχουν» στο μυαλό του, αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι η Ζωή Λάσκαρη ήταν εκείνη που τον επέλεξε για σύζυγο: «από τη στιγμή που την έπεισα να γίνει γυναίκα μου -διότι δική μου προσπάθεια ήταν και τελικά με επέλεξε-από εκεί και πέρα ξεκινήσαμε τον κοινό δρόμο για 41 χρόνια. (...) Φτάσαμε στο σημείο κάποια στιγμή να προσπαθούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον ποιος θα λατρεύει τον άλλον περισσότερο». Και κατέληξε μιλώντας για τις απιστίες του. «Βεβαίως, είχαμε και συγκρούσεις σε πολλά θέματα κατά καιρούς, αλλά τελικά βοηθούν. Την ενοχλούσαν οι διάφορες μικροπεριπέτειες μου, τις οποίες είχε καταγγείλει και δημόσια. Δεν το κράταγε...», τόνισε, νιώθοντας παράλληλα ευγνώμων για την επιμονή και υπομονή της αείμνηστης συζύγου του.

  Όταν η κουβέντα έφτασε στην κόρη τους, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε με απόλυτη σιγουριά: «Η Μαρία Ελένη είναι μία δεύτερη Ζωή. Με συγκίνηση και υπερηφάνεια το λέω. Μετά την πάροδο της μάνας της, αποφάσισε να κρατήσει ζωντανή τη θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη». Η Ζωή είχε παραγγείλει ένα έργο, μία κωμωδία, που είχε σκοπό να την ανεβάσει η ίδια. Δεν πρόλαβε, δυστυχώς... Η Μαρία Ελένη πήρε την πρωτοβουλία, τροποποίησε το σενάριο, προσέθεσε έναν ρόλο για την ίδια και ξεκίνησε να παρουσιάζει την παράσταση «Δουλειές με φούντες» στη μνήμη της μάνας της».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα