Οι καλύτερες συμμετοχές της Ελλάδας στη Eurovision – ΒΙΝΤΕΟ

Απόψε στο Κίεβο πραγματοποιείται ο τελικός του 62ου Διαγωνισμού της Eurovision. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Ντέμυ με το τραγούδι «This is Love», σε σύνθεση-παραγωγή Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των Romy Papadea και John Ballard.Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη χορογραφία της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.Με αφορμή αυτό λοιπόν, θυμηθήκαμε τις καλύτερες συμμετοχές της Ελλάδας με βάση τις θέσεις που είχαν φέρει στη χώρα μας.Την θέση μοιράζονται δύο συμμετοχές: Το 1977 το «Μάθημα Σολφέζ», σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και στίχους Σέβης Τηλιακού, το οποίο ερμήνευσαν ο Πασχάλης, η Μπέσυ Αργυράκη, η Μαριάνα Τόλη και ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Ενώ, την 5η θέση έχει πάρει η χώρα μας και το 1992, με το τραγούδι «Όλου του κόσμου η ελπίδα», σε μουσική και στίχους Γιώργου Λαγού και ερμηνεύτρια την Κλεοπάτρα.

Την θέση έχει πάρει η Ελλάδα τρεις φορές. Η πρώτη ήταν το 2001 με τους Antique (Έλενα Παπαρίζου και Νίκος Παναγιωτίδης) και το τραγούδι «Die for you», σε μουσική Νίκου Τερζή και στίχους Αντώνη Παππά. Η επόμενη φορά που λάβαμε την 3η θέση ήταν με τον Σάκη Ρουβά και το «Shake it», σε μουσική Νίκου Τερζή και στίχους Νεκτάριου Τυράκη. Ενώ, την ίδια θέση είχε πάρει η Ελλάδα και το 2007 με το τραγούδι «Secret combination», το οποίο ερμήνευσε η Καλομοίρα, σε μουσική Κωνσταντίνου Παντζή και στίχους Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.

Και φυσικά η θέση, είχε έρθει στον 50ο Διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι «My number one», σε μουσική Χρήστου Δάντη, στίχους Ναταλίας Γερμανού και την εκρηκτική εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ