Η Λούρντες κουνά το δάχτυλο στη Μαντόνα

Η Λούρντες κουνά το δάχτυλο στη Μαντόνα

Κατά μάνα κατά κύρη, κατά Μαντόνα και η θυγατέρα Λούρντες! Η Λόλα, όπως λέει χαϊδευτικά την κόρη της η «βασίλισσα της ποπ», μετά τα «sweet 16» -όπως αποκαλούν οι Αμερικανοί τα γενέθλια των δεκαέξι ετών, τα οποία θεωρούν καμπή στη ζωή μιας κοπέλας- έχει μεταμορφωθεί σε μια άγρια νεαρή γυναίκα. Η καμπή αυτή στην περίπτωσή της έχει «μεταφραστεί» όχι μόνο σε αντιδραστικότητα, αλλά και σε ενισχυμένες καμπύλες, όπως αποδεικνύουν πρόσφατες φωτογραφίες από τις διακοπές της, που την απεικονίζουν σε όχι και τόσο όμορφες χειρονομίες προς τους φωτογράφους που την ακολουθούν σε κάθε βήμα της.

Η εφηβεία είναι από μόνη της βαριά υπόθεση και η στενή παρακολούθησή της τόσο από την πολύ αυστηρή -εξαιτίας του δικού της πρότερου αλλά και νυν βίου- Μαντόνα όσο και από τους παπαράτσι προκαλούν, αν μη τι άλλο, οργή στη Λούρντες. Το μελαχρινό κοριτσάκι, που για πολλά χρόνια κρεμόταν από τη φούστα της σταρ, έχει αυτονομηθεί και κουνάει το δάχτυλο στη μητέρα της αλλά και στον πρόσφατα ξαναπαντρεμένο πατέρα της, όταν επιχειρούν να της κάνουν κήρυγμα.

Η Λούρντες Λεόν γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1996 στο Λος Αντζελες και είναι καρπός της σχέσης τη Μαντόνα με τον πρώην γυμναστή της Κάρλος Λεόν. Το πλήρες όνομά της είναι Λούρντες Μαρία Τσικόνε Λεόν, ενώ το Λούρντες είναι αναφορά στην πόλη Λούρδη της νότιας Γαλλίας, όπου πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Καθολικής Εκκλησίας για την Παναγία. Η μητρότητα έκανε την πάντα εκνευριστική για την Καθολική Εκκλησία Μαντόνα να θυμηθεί τις καθολικές ρίζες της και συγκεκριμένα την ιδιαίτερα πιστή μητέρα της, Μαντόνα Φορτίν Τσικόνε, η οποία πέθανε από καρκίνο του μαστού όταν η τραγουδίστρια ήταν μόλις πέντε ετών.

 

 

Ο πρόωρος θάνατός της δεν της είχε επιτρέψει να κάνει το προσκύνημα στη Λούρδη και αυτό ήταν κάτι που η Μαντόνα δεν ξέχασε ποτέ.

Ενώ η τραγουδίστρια βίωσε την ορφάνια από πολύ μικρή ηλικία, η Λούρντες, από την ώρα που κατάλαβε τον εαυτό της, κλήθηκε να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, αφού η Μαντόνα και ο Κάρλος Λεόν χώρισαν λίγους μήνες μετά τη γέννησή της. Παρ’ όλα αυτά, διατήρησαν φιλικές σχέσεις για το καλό της κόρης τους και ο Λεόν ήταν παρών στη ζωή της μικρής. Οπως και να έχει, πάνω από την κούνια της Λόλα, εκτός από τις Μοίρες, ήταν και οι δημοσιογράφοι! Το 1998, σε ηλικία μόλις δύο ετών, έκανε την πρώτη της επίσημη φωτογράφηση με τη μητέρα της και έγινε εξώφυλλο του περιοδικού «Vanity Fair», ενώ την ίδια χρονιά, το άλμπουμ της Μαντόνα «Ray of Light» περιείχε τραγούδια που ήταν εμπνευσμένα από τη Λούρντες, η οποία έκανε και την πρώτη εμφάνισή της σε βιντεοκλίπ της μητέρας της για το τραγούδι «Drowned World /Substitute for Love».

Παρά τον σχεδόν τσιγγάνικο τρόπο ζωής που ακολούθησε, εξαιτίας της καριέρας της μητέρας της αλλά και των αλλαγών στην προσωπική της ζωή (όπως ο γάμος της με τον Γκάι Ρίτσι που σήμανε την εγκατάστασή τους για κάποια χρόνια στο Λονδίνο), η μικρή είχε σταθερή εκπαίδευση που έγινε σε γαλλόφωνα σχολεία. Η Λούρντες, όπως και ο αδερφός της ο Ρόκο, μιλούν άπταιστα γαλλικά, ενώ η κόρη της Μαντόνα, λόγω της καταγωγής του πατέρα της, μιλάει και ισπανικά. Επίσης, από νωρίς η πρωτότοκη της τραγουδίστριας, όπως και ο μικρός της αδερφός, μπήκαν στη διαδικασία της συμμετοχής σε αγαθοεργίες. Οταν η Μαντόνα έγραψε το πρώτο παιδικό βιβλίο με τίτλο «The English Roses», δήλωσε ότι στη συγγραφή του συμμετείχε και η Λούρντες, ενώ η μικρή είχε συμμετοχή και σε κολεξιόν παιδικών ρούχων με την ίδια ονομασία.

Γενικά, η Μαντόνα σε ό,τι έκανε φρόντιζε να δίνει ρόλο και στη μικρή της. Ακόμα και στην τελετή των βραβείων MTV του 2003, που έμεινε στην ιστορία για το φιλί στο στόμα που έδωσε η Μαντόνα στην Κριστίνα Αγκιλέρα και στην Μπρίτνεϊ Σπίαρς, στην αρχή του τραγουδιού «Like a virgin», δύο μικρά κοριτσάκια έραιναν με ροδοπέταλα τη σκηνή. Το ένα από αυτά ήταν η Λούρντες.

Όσο μεγάλωνε όμως η κόρη της, η Μαντόνα άρχισε να της λέει τι να μην κάνει. Για παράδειγμα, δεν την άφησε να πάρει μέρος στις ταινίες «Harry Potter» που ήταν οι αγαπημένες της. Παρ’ όλα αυτά, της επέτρεψε να παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολή υποκριτικής, προφανώς για να βρίσκονται… Αυτό, πάντως, που δεν την εμπόδισε ποτέ να κάνει είναι να ασχολείται με τη μόδα. Η Λούρντες απέκτησε τον πρώτο της στιλίστα σε ηλικία έξι ετών και από πολύ νωρίς έδειξε την τάση της να λειτουργεί δημιουργικά με τα ρούχα, σε βαθμό που από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας της, η Μαντόνα άρχισε να κάνει πλιάτσικο στην γκαρνταρόμπα της κόρης της, όπως έχει παραδεχθεί σε συνεντεύξεις της. Κάπως έτσι, το ταλέντο της στο στάιλινγκ μετουσιώθηκε επιχειρηματικά στη μάρκα Material Girl, που κατέστησε τη Λούρντες οικονομικά αυτόνομη πριν καν φτάσει στην ηλικία που επιτρέπεται η οδήγηση!

Τα τσιγάρα, τα αγόρια και οι απόπειρες «απόδρασης»

Η Λούρντες είναι η κόρη μιας σταρ που έχτισε την καριέρα της πάνω στην πρόκληση, άρα γονιδιακά έχει σχετική προδιάθεση αχαλίνωτου attitude, την οποία αρχίζει να εκδηλώνει σιγά σιγά. Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησαν οι καβγάδες της και με τον πατέρα της Κάρλος Λεόν, ο οποίος δεν είδε με καλό μάτι τη σχέση της με το�� Τίμοθι Σαλαμέ, έναν από τους πρωταγωνιστές της δημοφιλούς σειράς «Homeland».

 

Οι συμβουλές του προκάλεσαν το ξέσπασμά της και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αυτός ήταν ο πρώτος καβγάς που είχε με τον πατέρα της, καθώς μέχρι τώρα η «κακιά» της υπόθεσης ήταν η Μαντόνα που την είχε τιμωρήσει αυστηρά αρκετές φορές για «παραπτώματα» όπως αυτό του καπνίσματος. Η Λούρντες επαναλαμβάνει πια όλο και πιο συχνά την απαίτησή της να φύγει από το σπίτι που μοιράζεται με τη μητέρα της και τα θετά αδέρφια της στη Νέα Υόρκη και να μετακομίσει σε δικό της διαμέρισμα. Εξάλλου, όπως επαναλαμβάνει, έχει τα δικά της χρήματα και μπορεί να είναι ανεξάρτητη. Η ώρα αυτή έτσι κι αλλιώς δεν αργεί, αφού ετοιμάζεται να ξεκινήσει σπουδές στο Κολέγιο Μπαρντ, όπου προτίθεται να μελετήσει τον χώρο του θεάματος.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ